новини детски

Начало | новини детски | Над 400 деца и родители споделиха радостта от спорта на „Детска Игриада“ 2017

Над 400 деца и родители споделиха радостта от спорта на „Детска Игриада“ 2017

Аз детето | 2017-06-10

Над 400 деца и родители споделиха радостта от спорта на „Детска Игриада“ 2017

Готови сме да се обзаложим с вас, че на 10-ти юни нямаше по-пълен и по-весел парк, с по-усмихнати посетители от столичния „Заимов“. В прекрасния слънчев 10-ти юни повече от 400 деца и родители споделиха тръпката от състезанието, радостта от победата и веселото настроение от това, че всички сме заедно в парка и се забавляваме на нашата „Детска Игриада“. Велокрос, лека атлетика, щафетно бягане, щафетни игри и бадминтон бяха само част от спортовете, в които се включиха малки и големи.

Макар регистрациите да започваха в 9 часа сутринта, най-нетърпеливите участници дойдоха още в 8 и 40, а за наша най-голяма радост и изненада имаше семейства, дошли чак от Пловдив, Видин и Стара Загора, които бяха решили да изминат няколкостотин километра, за да споделят слънчевия 10-ти юни с нас! Регистрацията на нови и нови участници продължи почти до последните минути на щафетните игри, защото желаещите да покажат своите умения бяха наистина много. Както всяка година за всички, които са решили да споделят радостта от спорта с нас и родителите си имаше подаръчета още при регистрацията – красиви ранички с малки подаръчета от нас и нашите партньори!

Точно в 10 часа чухме и нашия любезен водещ Генчо Генчев, по-известен и като Инспектор N-JOY, който обясни на всички правилата на игрите и какво да очакват и започнахме с първото състезание. Велокросът беше изключително оспорван, защото всеки един от състезателите беше направо истински професионалист с велосипеда си. По традиция първи на старта бяха най-малките и най-нетърпеливи участници – до 5-годишна възраст, след тях от стартовата линия тръгнаха 5 и 6-годишните, веднага следвани от децата на 7 и 8 години, на 9 и 10, а последни, но не и по важност, най-големите на възраст между 11 и 12 години. Тъй като участниците бяха много, за да не стават непредвидени ситуации, по време на състезанието се налагаше да има по няколко старта за всяка възрастова група, което не беше никакъв проблем. Докато състезателите ни чакаха да дойде техният ред или пък вече бяха приключили и чакаха награждаването въобще не ги оставихме да скучаят.

За деца и родители имаше най-различни спортни демонстрации, които макар и без състезателен дух бяха също изключително интересни. Хокеят от клуба на Националната спортна академия дълго впечатляваше и малки и големи, които с интерес решиха да научат повече за този спорт. Тенисът на маса, отново провеждан от клуба по тенис на маса към Националната спортна академия пък беше изключително забавен и за деца, и за родители, които с удоволствие показаха на децата си, че и те знаят това-онова за спорта.

Разбира се спортните ни демонстрации въобще не бяха само тези, като на голям спортен празник какъвто е „Детска Игриада“ имахме и безкрайно интересни демонстрации по айкидо от КБИ „Айкибудо“, които показаха на децата колко хубаво е да се спортува. Никой не пропусна и демонстрацията по карате киокушин от спортен клуб „Канку“.

Огромен интерес предизвика и фехтовката, която за първи път беше част от „Детска Игриада“ благодарение на спортен клуб по фехтовка „Младост“.

Лонгбордът пък привлече много деца, които решиха да видят що за чудо е това и да покарат малко благодарение на Крис Драгошинов от скейт работилница „Карам с Крис“.

През цялото това време пък състезанията не спираха. Едно след друго! По време на леката атлетика видяхме наистина талантливи деца, които бягаха така бързо и стилно, все едно бяхме на олимпийски игри. Точно и заради това времето между всички деца беше буквално секунда и беше наистина трудно да се определи кой точно е победител. Не по-малко оспорвано и още по-интересно беше и щафетното бягане. Да не говорим пък за спортните състезания в отбор с дете и родител щафетни игри и бадминтон. Там веселбата беше наистина голяма, не само защото децата не очакваха, че родителите им могат да скачат, тичат и да се вълнуват също като тях, но и защото те сами изпълниха каузата на тазгодишната „Детска Игриада“ и споделиха радостта от спорта със своите деца! Основен посланик на тазгодишният спортен празник беше Тервел Пулев, както и Владимир Николов!

През целия ден имахме и още много интересни забавления. Щандът на ФЛОРИНА пълен с най-вкусните сокове радваше всички деца, които искаха да се освежат след напрегнатите състезания. Не бяхме забравили и образователната част. Благодарение на МТЕЛ и откритите им лекции децата научиха и как могат спокойно и безопасно да сърфират в интернет. Родителите пък успяха да научат как да се грижат за здравето им благодарение на партньорите от Doppelherz. А какво ще е празник за деца и родители без балони? Те също не бяха пропуснати благодарение на Meblik.

Разбира се като на всяко състезание имаше медали, а също и страхотни награди за всички! Партньорите на събитието бяха подготвили за малките ни приятели часовници MyKi Touch, страхотни спортни раници от Мтел, комплекти за оцеляване в природата – Powerbank Kit, специална алуминиева бутилка за вода, многофункционално ножче, осигурени от Green Life, енциклопедии за акули и праисторически животни, продукти за имунната система от Doppelherz, много атрактивни спортни награди от Sport Depot и специални ваучери за пазаруване от Meblik.

Всички си тръгнаха доволни, дори и без да са спечелили медал или голяма награда, защото заедно успяхме да изживеем една прекрасна събота пълна с вълнения и много усмивки, които няма да забравим! Az-deteto.bg благодари на всички, които се състезаваха, подкрепяха, работиха и на тези, които се забавляваха с „Детска Игриада“.

Огромни благодарности и на партньорите от Мтел, MyKi Touch, Green Life, Select Assert Mangment, Doppelherz, ФЛОРИНА, Sport Depot, Meblik, AVO, Allterco.

„Детска Игриада“ нямаше да се случи и без съдействието на Столична община, Българска федерация по лека атлетика, клуб „Приорити спорт“, Бадминтон зала „Европа“, Клубовете по хокей и тенис на маса към Националната спортна академия, спортен клуб по фехтовка „Младост“, КБИ „Айкибудо“, спортен клуб „Канку“, Скейт работилница „Карам с Крис“.

Медийни партньори: Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-jenata.bg, Tialoto.bg, Radio N-JOY, Тройка на разсъмване, Дневникът на мама и татко, kids.programata.

Имената на победителите можете да видите тук!



Коментари
1 коментар

Алекс , 7 г.,

Публикувано на 11.06.2017

Страхотнооо

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град