новини детски

Начало | новини детски | В Международния ден на детето цяла България празнува: вижте най-интересните събития на които да отидете

В Международния ден на детето цяла България празнува: вижте най-интересните събития на които да отидете

Аз детето | 2017-06-01

В Международния ден на детето цяла България празнува: вижте най-интересните събития на които да отидете

Разнообразни атракции за децата ще има по случай 1 юни в цялата страна! В София легендарният локомотив „Баба Меца“ ще вози малчугани до Банкя, а на Централната жп гара приказен герой ще развихри фантазиите на любителите на влаковете и релсовия път. На деня на детето всички деца ще пътуват безплатно с влак, независимо от дестинацията, съобщиха от БДЖ. Малчуганите ще могат да построят града на мечтите си насред Ларгото между Президентството и Министерския съвет, а на Витоша ще бъде открита планинска библиотека.

Вижте всичко, което ще се случи и си изберете най-хубавото събитие, за да бъде празникът ви незабравим!

София

Детски панаир София 2017

Фондация „Изиарт“ отново ни кани да отпразнуваме 1 юни на Детския панаир, който по традиция ще се проведе в рамките на целия ден от 11.00 ч. на територията на Градската градина и в близките музеи и галерии. В програмата над 60 ателиета и активности за деца! Вход свободен!

Къщата на Елинор и Дъга: Творителница за Първи юни

Творческа работилница „ДЪГА“ съвместно с Ellinor’s House организират творчески работилници през целия ден на 1 юни. За децата ще има различен и незабравим празник в Ellinor’s House, на който ще се забавляват, докато творят.

1 юни: Празнувай детството

На 1 юни София Ринг Мол кани децата на „Балон Фест“! В програмата: Балонени животни, Магическо шоу, Сапунени балони, Интерактивно представление, много балонени работилнички. Подходящо за деца от всяка възраст и бебета. Вход свободен.

Бременските музиканти (мюзикъл)

„Имало едно време...“ – така започват много приказки. Мюзикълът „Бременските музиканти“ е създаден по едноименната приказка на братя Грим. Историята е за магаре, куче, котка и петел, остарели и станали безполезни за стопаните си, които се опитват да се отърват от тях по най-лошия начин... Спектакъл на Софийска опера и балет.

Ден на детето в Квадрат 500

Националната галерия ви кани на 1 юни (четвъртък) да отпразнуваме заедно празника на детето. От 11:00 до 17:30 ви очаква шарена и забавна програма.

Библиотека в планината

На 1 юни 2017 г. в 11:00 ч. пред детския екостационар „Бели брези“ в природен парк „Витоша“ Столична библиотека и Дирекция природен парк „Витоша“ за втора поредна година ще стартират инициативата „Библиотека в планината“. Посетителите ще могат да прочетат атрактивни заглавия и любими свои книги, както и да получат безплатна едногодишна читателска карта за Столична библиотека. Предвидена е и музикално-развлекателна програма, кът на билките и още много игри и забавления.

Варна

Детски кът – Морската градина

Конкурс за най-добра детска рисунка на тема: „Нарисувай своя европейски дом“ организират във Варна по случай 1 юни. Събитието ще се проведе в Детския кът в Морската градина от 9.30 часа и в него могат да участват всички деца на възраст до 12 г. Рисунките ще се публикуват в специален уебсайт, в който всеки ще може да гласува за своя фаворит. Авторът на рисунката, събрала най-много гласове, ще получи голямата награда – модерен таблет.

Ден на отворените врати във Зоопарк – Варна по случай Международния ден на детето

В празничния концерт ще участват балет „Мелади“, фолклорна формация „Ритъм“, клуб по рокендрол „Денс Стар“ и вокална група „Весели щурчета“.

Цветно, сладоледено парти с куклен театър ще радва малчуганите от Владиславово, на техния празник 1 юни.

Децата ще преживеят щастливи мигове с героите на „Уолт Дисни“.

Търговски център Фулмакс

Спортен празник за деца от всички възрасти. Мястото, избрано за провеждане на спорните състезания е паркозоната на Търговски център Фулмакс. Скачане с чували, дърпане на въже и още много изненади и награди очакват всички деца.

Сцена „Раковина“

Забавно детско шоу с участието на театрална трупа „Трик – Трак“ ще се проведе на сцена „Раковина“ в Морската градина. По време на празника ще оживеят приказни герои, а децата ще участват в развлекателни игри.

Концертната зала на Младежкия дом

Празничен концерт за отбелязване на Международния ден на детето под надслов „Подай ръка“. В него ще участват представители на етническите малцинства, живеещи на територията на община Варна. По време на концерта ще бъдат наградени отличените участници във фотоконкурса „Празник в общността“, който е част от културния календар към програмата на община Варна за образователна интеграция на деца и ученици от различни етнически групи.

Бургас

Детски празник в Морската градина

Фондация „За нашите деца“ организира детски празник в Морската градина в Бургас, до сцена „Охлюв“. Началото е в 17 часа. Децата ще получат шарени балони и ще могат да се включат в изработване на различни морски животни от хартия. Увлекателни истории за съкровища и среща с пирати ще зарадват децата. Накрая празникът ще продължи с много танци, интересни фокуси и музикална програма.

Пиратско парти на остров Света Анастасия

Пирати ще превземат остров Света Анастасия, набезите обаче няма да бъдат от прословутите карибски или индонезийски морски разбойници от XVIII в., а любимите летни пиратски игри на бургаските малчугани. Инициативата се организира съвместно от Общината и Държавен куклен театър-Бургас. На Острова ще ги посрещне страшилището на всички морета и океани – Капитан Ред и неговият първи помощник. Те ще изпробват уменията на малките ентусиасти в разчитането на карти, разшифроването на кодирани съобщения, търсенето на скрити знаци и плаването в опасното пиратско море.

Дисни концерт за 1 юни в Мол Галерия

На 1 юни от 18:00 ч. на ниво 0 ще се проведе концерт с песнички от филмчетата на Дисни, а децата ще могат да се срещнат с любимите си герои на живо. Изненадите ще са безкрай, а ще има и награди. За малчуганите ще има също фейс пейнтинг, игри и награди, а за родителите – куп намаления от магазините за детски стоки.

Ден на отворените врати на Детска Сърф Занималня

Ден на отворените врати организира Сърф Училище Бургаски морски клуб по случай Деня на детето. Децата ще могат да се позабавляват, а родителите да видят как протичат занятията. Предвидено е представяне на водните спортове – уиндсърф, падълбординг и хавайски сърф и това как преминава един ден на децата в целодневната морска лятна занималня.

Стара Загора

Детски празник „Безброй и едно желания“

В парк „Пети октомври“ децата от Стара Загора могат да се забавляват истински с богатата музикална програма с изпълнения от деца, а също и да се включат в различните детски ателиета и да станат: млад археолог, да рисуват, да плъстят вълна, да рисуват върху лице, да изработват модни аксесоари, да вземат урок по йога или да участват в забавното караоке. Голямата изненада за празника ще бъде и специалното участие на Регионална дирекция „Пожарна безопасност“, благодарение на която всеки ще може да влезе в ролята на огнеборец и да види как изглежда пожарната кола отвътре. Рисуване с тебешири също е едно от прекрасните занимания в парка.

Празничен концерт

Центърът за подкрепа за личностно развитие пък организира празничен концерт-спектакъл в залата на Държавна опера Стара Загора с участието на деца и младежи от града. Преди началото на концерта от 19 часа във фоайето на операта ще има и открити демонстрации на клубовете „Млад експериментатор“ и „Забавна астрономия“.

Има и още:

Добруджанска черга ще бъде „изтъкана“ от живи цветя в градския парк „Свети Георги“ в Добрич за Международния ден на детето. Паното ще бъде обагрено от 3500 цветя от трийсет вида. Дължината на чергата ще достигне 30 метра.

Весел детски празник от 17,30 часа в Градската градина в Кърджали ще отбележи Международния ден на детето. След подготвената програма, децата ще могат да се забавляват в импровизирани развлекателни центрове: „Рисунка на асфалт“; „Малки таланти“; „Карнавал“ и „Сръчкотворница“. Организатори са община Кърджали и Общински детски комплекс.

Регионалната библиотека „Никола Й. Вапцаров“ открива Лятна читалня за деца и възрастни в 17 часа, в Градската градина в Кърджали. Целта на инициативата е да се стимулира четенето и да се приближи писаното слово до по-голяма част от гражданите и гостите на Кърджали.

В централния градски парк в Перник ще се проведе детски пожарникарски празник, организиран от Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. Ще бъдат демонстрирани забавни пожарникарски игри за деца, като боулинг с пожарникарски шлангове, ориентиране по спасително въже, пожарникарски пъзел със съоръжения, стрелба с водна струя, запознаване с пожарникарската екипировка и оборудването на пожарен автомобил.

В Съдебната палата на Пазарджик днес ще има „Ден на отворени врати“ за Окръжен и Районен съд. Ученици ще имат възможност да посетят съдебно заседание и да вземат участие в представянето на лекция, свързана със защита на лични данни. В Окръжния съд ученик ще заеме и поста „Председател за един ден“.

Спектакълът „В света на щастието“ – с участието на аниматори, преобразени като принцеса Попи от анимационното филмче „Тролчета“ и още 30 приказни герои, ще се състои от 18 часа в Парка на младежта в Русе. Той е част от програмата на общината по повод на Международния ден на детето – 1 юни.

Карнавал на малките животни ще се състои в 18 часа в ловешкия зоопарк по повод Деня на детето. Празникът ще бъде със специалното участие на Росица Кирилова. Освен да се докоснат отблизо до новородените животни, децата ще ги очакват и други изненади, организирани от доброволците на библиотеката и Ловчанско читалище „Наука – 1870 г.“

В Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село Орешак ще бъде открита изложба, в която ще участват със свои произведения повече от 200 ученици от 13 училища по изкуствата от цялата страна от 8 до 11 клас. Те са участници в 18-тото издание на Националния младежки конкурс за изящни, приложни изкуства и дизайн, организирано от Министерството на културата, съвместно с националното изложение в Орешак. От 18 часа в зали 3 и 4 на Изложението ще се връчат грамотите на наградените ученици и ще бъде открита изложбата.

Община Луковит и Народно читалище „Съзнание 1895“ организират детски празник от 17:30 часа по случай Международния ден на детето. На площад „Трети март“ в Луковит децата ще се забавляват с песни, танци, фокуси и игри с награди, заедно с илюзиониста Хадес, клоуните Аско, Заско, Данка Калпазанка и с ученици от СУ „Алеко Константинов“

На централния площад „Велбъжд“ в Кюстендил, от 16 часа, ще се състои детски празник. В програмата са включени представление на куклена пиеса, връчване на наградите от конкурса „Кюстендил – това е моят град“, артработилници и ракетно рали – състезание с автомобили с ракетни двигатели.

Зам. кметът на община Видин Венци Пасков ще даде старт на спортни състезания, посветени на Международния ден на детето. От 9 часа в спортна зала „Фестивална“ ще бъдат открити 33-ите държавни ученически игри по волейбол, а в 10 часа пред общинския драматичен театър е началото на маратонско бягане.




Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град