покани

Начало | покани | Спектакълът "Прасенцето" в сливенския куклен театър

Спектакълът "Прасенцето" в сливенския куклен театър

Аз детето | 2008-11-08

Спектакълът "Прасенцето" в сливенския куклен театър

Спектакълът "Прасенцето" ще бъде представен на 9 и 30 ноември 2008 г. в Държавен куклен театър - Сливен, съобщиха оттам.
Автор и режисьор е Бианка Бенковска. Сценография - проф. Майя Петрова. Музика - Александър Савелиев. Техническо изпълнение на декор и кукли - Петър Чекуров. Участват - Милена Стоянова, Пепа Манева, Янчо Иванов.

Прасчо е малък, много любопитен и пакостлив. Решава бързо да “порасне” и отива сам в гората да яде жълъди. Гората е прекрасна през всичките сезони, но и доста опасна. Прасчо не иска да се прибере, макар че вече го е страх. Само истински приятел може да го убеди да се върне в къщи ...

"Първото, с което родителите и учителите занимават децата, са детските книжки с картинки. Представлението "Прасенцето" е преходът от рисуването към оживяването на героите” – заявява реж. Бианка Бенковска. "В спектакъла основната форма на всяко животно-персонаж е вид геометрична фигура, приблизително еднаква с храната, която животното яде: триъгълник – сиренце – мишка, жълъд – кръг – прасенце, или форма на предмет, в която се държи храната – полукръг – чаша – коте, обърнат трапец – кофа – крава ...”.

Държавният куклен театър - Сливен набира и детски рисунки за изложбата "Приятели". В нея могат да участват деца на възраст между 4 и 15 години, които да преразкажат в рисунка или в поредица от комикси, формат А-4, историята на Прасенцето по едноименния спектакъл или друга история за приятелството и да я пратят на адрес: За изложбата "Приятели”/Държавен куклен театър - Сливен/ бул. “Цар Освободител” №24, 8800 Сливен.
Срокът за набиране на рисунки е до 7 декември 2008 г.

Защо Прасчо го болеше коремчето?
Историята на Мечо Пух
Котенцето страховито

Коментари
3 коментара

теди кумчева, 10 г.,

Публикувано на 10.11.2008

ами мисля 4е е хубаво това...

Симона Богданова, 8 г.,

Публикувано на 12.11.2008

хубаво е да ходиш на театър

ИЛияна ДИмитрова, 8 г.,

Публикувано на 15.11.2008

Нашия куклен театър е най-хубавия!Пак ще гледам Прасенцето.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град