афиш

Начало | афиш | Софийската филхармония представя семейния концерт „Моцарт за деца“

Софийската филхармония представя семейния концерт „Моцарт за деца“

Аз детето | 2022-01-14

Софийската филхармония представя семейния концерт „Моцарт за деца“

Волфганг Амадеус Моцарт е един от най-прочутите композитори на всички времена. Вундеркиндът на класическата музика е роден в австрийския град Залцбург в семейство на музикант. Още от съвсем малък Моцарт започнал да свири и да пише музика. Не след дълго време, той вече сам ръководел оркестрите, които изпълнявали негови композиции.

На 23 януари, неделя, от 11.00 часа произведения на австрийския гений ще бъдат изпълнени от оркестъра на Софийската филхармония в специално подготвена програма за деца. Диригент на концерта е Калина Василева, а участие в него ще вземе и талантливата цигуларка Далия Чолакова с изпълнение на Рондо за цигулка и оркестър, KV373 на Моцарт.

Творчеството на гениалния композитор е огромно по обем и обхваща всички музикални жанрове на класическата музика, съществуващи през неговото време – общо над 600 композиции, много от които се смятат за връх в симфоничната, концертната, камерната, клавирната, оперната и хоровата музика. Едни от най-популярните му класически произведения са „Малка нощна музика“ и „Вълшебната флейта“.

„Моцарт за деца“ е семеен концерт, част от детската програма на Софийската филхармония, Фортисимо Фамилия.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град