афиш

Начало | афиш | С 5 куклени представления до края на януари театър „Иван Радоев“ ще зарадва малките плевенчани

С 5 куклени представления до края на януари театър „Иван Радоев“ ще зарадва малките плевенчани

Аз детето | 2022-01-12

С 5 куклени представления до края на януари театър „Иван Радоев“ ще зарадва малките плевенчани

Пет куклени представления за децата от Плевен обяви Драматично-кукленият театър „Иван Радоев“ до края на януари, пише БТА. Театралната 2022 година се открива за малките зрители от 18.00 ч. с постановката „Снежно приятелство“ от Милена Мавродинова. Сценографията и куклите са на Емил Янакиев. Актьорите Дориана Гълъбова, Ирена Ненчева, Анелия Стойнова ще излязат с послание към малките си почитатели – „За да бъдеш щастлив, не са достатъчни само вълшебства, а е нужно приятелство, което се печели след като отвориш своето сърце за него“.

Театърът в Плевен продължава и инициативата си за млади семейства с деца, наречена „Куклен театър в събота“. В съботния ден на 22 януари от 11.00 ч. са поканени родители със своите деца, за да открият „Безценното камъче“ - представление, създадено по българска народна приказка от режисьора Ива Николова с актьорите Генадий Николов, Нина Илиева-Петкова, Дориана Василева и Георги Енчев. А следващата събота – 29 януари, също от 11.00 ч., децата ще имат възможност да видят още едно представление на „Снежно приятелство“.

Пиесата на Рада Москова „Тигърчето Спас и малкото голямо слонче“ ще привлече вниманието на 17 януари от 18.00 ч. Режисурата е на Александър Ткачов, а на сцената ще бъдат трима актьори – Яна Иванова, Елица Анева и Мариян Стефанов. Пиеската „Грозното патенце“ по класиката на Андерсен с режисьор Теодора Гълъбова ще се появи на сцената на 25 януари от 18.00 ч.

Театърът прилага актуалните противоепидемични мерки за своите зрители, посочват от института.

Wood vector created by upklyak - www.freepik.com



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град