афиш

Начало | афиш | Разнообразна програма предлага на децата за коледните празници Плевенският театър

Разнообразна програма предлага на децата за коледните празници Плевенският театър

Аз детето | 2021-12-08

Разнообразна програма предлага на децата за коледните празници Плевенският театър

Разнообразна програма предлага на децата за коледните празници Драматично-кукленият театър „Иван Радоев“ в Плевен, съобщиха от културния институт. На 11 декември от 11 ч. ще бъде показан спектакъл по българска народна приказка – „Безценното камъче“, на режисьора Ива Николова, с участието на Генадий Николов, Нина Илиева – Петкова, Дориана Василева и Георги Енчев.

С най-голямо нетърпение се очаква специалният коледен спектакъл на Плевенския театър, който е наречен „Снежно приятелство“. Създаден е от Милена Мавродинова. Сценографията и куклите са на Емил Янакиев, с участието на Дориана Гълъбова, Ирена Ненчева, Анелия Стойнова. Главните герои в пиеската ще помогнат на децата да разберат, че не са достатъчни само вълшебствата, за да бъде човек щастлив. Посланието на новата премиера в навечерието на Коледа към зрителите е, че приятелството се печели и трябва да си готов да отвориш сърцето си за него.

Празничното коледно представление ще бъде показано за първи път на 14 декември, след което спектаклите продължават до 22 декември от 18.00 ч. На 18 декември ще има две представления – от 10.00 и 11.30 часа.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град