малък готвач
Начало |
малък готвач |
Шоколадови целувки
Шоколадови целувки
Продукти:
4 сурови белтъка
250 г. захар
1 супена лъжица какао
20 г. краве масло
1 супена лъжица брашно
4 сурови белтъка
250 г. захар
1 супена лъжица какао
20 г. краве масло
1 супена лъжица брашно
Начин на приготвяне: Белтъците се разбиват със захарта в дълбок съд на водна баня. Когато белтъците се разбият на гъст сняг, съдът се изважда от водната баня, прибавя се какаото и разбиванено продължава, докато сместа изтине. От нея в намазана с масло и наръсена с брошно тавичка се шприцоват целувките. Пекат се на предварително загрята фурнана 100 градуса около 1 ч. Целувките не трябва да почервенеят. Готовите целувки са сухи отвън и по-меки отвътре.
0 коментара