малък готвач

Начало | малък готвач | Шоколадови целувки

Шоколадови целувки

Нора Моллова, 11 г., Момчилград | 2007-01-24

Продукти:
4 сурови белтъка
250 г. захар
1 супена лъжица какао
20 г. краве масло
1 супена лъжица брашно

Начин на приготвяне: Белтъците се разбиват със захарта в дълбок съд на водна баня. Когато белтъците се разбият на гъст сняг, съдът се изважда от водната баня, прибавя се какаото и разбиванено продължава, докато сместа изтине. От нея в намазана с масло и наръсена с брошно тавичка се шприцоват целувките. Пекат се на предварително загрята фурнана 100 градуса около 1 ч. Целувките не трябва да почервенеят. Готовите целувки са сухи отвън и по-меки отвътре.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град