приказки от деца

Начало | приказки от деца | Събранието на празниците

Събранието на празниците

Йоанна | 2011-07-04

Сезоните минавали. Празниците се изреждали – Коледа, Нова година, Свети Валентин, Баба Марта, Великден, Първи април, Шести септември, Първи ноември, Трети март и прочие.

Понеже през лятото нямало много празници, празниците решили през септември да си уредят събрание, за да видят какво ще правят през лятото. Срещнали се на 1-ви септември и били заедно цяла година, за да си отпразнуват съответните празници. Те ми разказаха тази случка и ми казаха да ви я разкажа и на вас. И така... започвам!

Вълшебният автобус спря. Всички празници взеха куфарите си и се изстреляха като ракети към вълшебния хотел. Подредиха дрехите и останалия багаж в стаите си и отидоха да закусват. Закуската беше разкошна: варени яйца и питка. Това много се хареса на празниците, но най-вече на Великден, защото той много обичаше варени яйца и питка, но намери и недостатък: това че яйцата не са боядисани в различни цветове и нямаха картинки.
Обядът пък беше една огромна пърленка, а за десерт по един пай в лицето. Първи април много хареса това, защото той обичаше пай в лицето и други такива шегички.
За вечеря имаше пък печена пуйка и шампанско. Нова година и Коледа много се зарадваха, защото те обичаха шампанско и печена пуйка.

Наближиха празниците. Всеки трябваше да си свърши работата. Обаче се получи объркване – Коледа подготви коледна трапеза и подаръци на пролетния Великден. Великден пък направи на всички по света цветни яйца и извика Великденския заек да дойде точно на Коледната вечер и така всички празници се объркаха, но това се случи, защото всички празници си бяха разменили стаите заради Коледа, която постоянно, когато отива да спи й плискат пай в лицето, а на Първи април му е скучно, когато никой не му скроява шегички, и така всеки празник си имаше претенция за стаята. Имаха си и записки и портали.
След като всичко отмина и на следващата година хората забравиха, всичко си беше наред и всеки си знаеше стаята, колкото и неприятно да му е, все пак нали и вие забравихте нещата през тази „странна“ година?

Прочетете още:
Дванадесетте месеца



Коментари
2 коментара

Георги Пеев, 7 г.,

Публикувано на 05.07.2011

Супер!!!

марита църкова, 10 г.,

Публикувано на 28.11.2011

яКООООООООООООООООООО !!!!!!!

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град