новини детски

Начало | новини детски | С над 900 капачки деца от Кюстендил изписаха глаголицата

С над 900 капачки деца от Кюстендил изписаха глаголицата

Аз детето | 2023-05-12

С над 900 капачки деца от Кюстендил изписаха глаголицата

Ученици от Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ изписаха с капачки глаголицата на площад „Велбъжд“ в Кюстендил. Идеята е на техния учител по изобразително изкуство и художник Евгени Серафимов и е реализирана с помощта на програмата „Пиксел арт“. Капачките, използвани за инсталацията, са събирани в продължение на 5 години, сортирани са по цветове и са разпределени по класовете на техните отговорници. А след това учениците успяха да наредят буквите само за 1 час.

С инсталацията Първо основно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Кюстендил отбелязва своята 203-а годишнина. Всички 200 чувала капачки, с които е направена инсталацията, ще бъдат впоследствие дарени на кампанията „Капачки за бъдеще“.

Ние сме най-старото училище в Югозападна България. А 203 години е една солидна възраст и традиция, която ни задължава да мислим напред. Направихме един от най-древните символи с най-съвременния материал – капачките, които събираме. Много съм доволен и искам да поздравя всичките си колеги, защото зад тази красота стои невероятна логистика. Ние, учителите, можем всичко!“, каза Евгени Серафимов пред БНТ.

Вижте още:Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град