покани

Начало | покани | Рожденият ден на Мечо Пух в НДК

Рожденият ден на Мечо Пух в НДК

Аз детето | 2008-06-13

Поради изключителния интерес към представлението на Дисни Лайв “Рожденият ден на Мечо Пух” организаторите обявяват извънредно представление на 14 юни 2008 г., събота, от 11 ч.
Билетите ще се продават на обичайните места – Билетния център на НДК, Дюкян Меломан, Супермаркети Пикадили, Книжарница Книгомания-Сиела в Mall of Sofia, в мрежата на Евентими др.

Трупата от актьори и обслужващи екипи за представлението ще бъдат настанени в хотел в близост до НДК. Веднага с пристигането си те ще се заемат с разтоварването на 8-те камиона декори и сценична техника, които ще се използват за представлението. В строежа на сцената ще участват над 50 души смесен американо-български екип.

Българските деца – както и техните родители – никога не са виждали толкова грандиозен спектакъл за деца. Въпреки, че представлението има 25 годишна история, сега за първи път страни като Румъния и България ще бъдат част от световното турне на “Мечо Пух”. “Това е едно голямо предизвикателство за нас – споделя директорът на продуцентската компания “Подиум” Габор Молнар – да представим за първи път нещо толкова мащабно и в същото време непознато за българската публика. Защото всеки знае за Мечо Пух, но хората и не подозират колко завладяващ е този спектакъл, и то не само за децата!”

Множество пластове от листа на дървета и многобройни подвижни декори пресъздават Голямата гора на сцената в представлението на Дисни Лайв “Рожденият ден на Мечо Пух”.

Под клоните на дърветата от Голямата гора и перфектно смазания Пухо-Ку-Ку часовник оживяват героите от любимото произведение на Алън Милн в представлението. То отвежда малките зрители в света на Мечо Пух, Зайо, Прасчо, Йори, Тигъра, Ру, Кенга и Бухала, пресъздаден от сценографа Ана Луизос. Използвайки пасторален и горски пейзаж, тя постига топлата и приятелски подканваща атмосфера на Голямата гора. В многопластови, двуетажни дървета се гушат къщичките на героите и оформят естествената завеса в представлението. Ана Луизос е работила като сценограф на Бродуей и за телевизионни продукции и опитът и фантазията й блестят в постановката.

След началото на постановката дърветата леко се отместват и на сцената излиза разказвача Трейси, която начева историята за деня, в който Пух разбира, че е най-хубаво, когато си с приятелите си. Помагат й енергичните клоуни, които сменят декорите, катерят се и правят забавни неща. Различни сцени изникват пред очите на публиката, листата на дърветата окапват, яркото слънце залязва, сняг вали в залата – все неща, които създават едно друго измерение и отвеждат зрителя в света на фантазията.

Докато Мечо Пух се разхожда между къщите на своите приятели, зрителите са свидетели на смяната на пейзажа, а когато Пух и Прасчо политат в небето с балони, около тях започват да се движат красиви облачета.

Много от дърветата са работилници, в които се случват важни за представлението неща, а някои от тях служат за складиране на продуктите за тортата, която подготвя Зайо.

Високо в центъра на сцената е поставен весел Пухо-Ку-Ку часовник, от който изскача един дървен Пух и отмерва кулминацията на представлението.

Фойерверк от големи цветя избухва на сцената, докато приятелите пеят задружно и се въртят на цветна двуетажна въртележка.

Независимо от възрастта си, посетителите на представлението стават част от постановката и правят сутрешните упражнения с Мечо Пух, скачат с Тигъра и пеят с Ру.

Естествено, всички те подготвят и участват в изненадата за рождения ден на Мечо Пух.

Цялото представление е на български език. Дълго е 90 минути, с 15 минути антракт.

Фото поглед



Коментари
4 коментара

Мартин Чорбаджийски, 9 г.,

Публикувано на 13.06.2008

Аз ще ходя.

Ивелина Илиева, 30 г.,

Публикувано на 15.06.2008

Аз съм майка на две деца, много исках да заведа децата си на рождения ден на Мечо Пух, но някой помисли ли, че тези цени на билетите са непосилни за обикновените деца?
От редакцията
Здравейте. Ние помислихме, и дори се колебахме да пуснем ли тази информация на сайта. Наистина билетите са скъпи, не са по силите на всяко семейство или родител. Жалко, наистина.

Мартин Чорбаджийски, 9 г.,

Публикувано на 18.06.2008

Цените са 25 лв.

Ива Илиева, 11 г.,

Публикувано на 27.06.2008

Моят любимец е номер едно.

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град