Инициативи

Начало | Инициативи | Резултати от анкетата за деца и юноши "Книгата, която промени живота ми"

Резултати от анкетата за деца и юноши "Книгата, която промени живота ми"

Аз детето | 2008-12-18

Детските отдели на Столична библиотека и детския портал Az-deteto.com проведоха анкета сред деца и юноши до 18 годишна възраст на тема: “Книгата, която промени живота ми”.

Целта на анкетата беше децата да гласуват за личности, от различни сфери на обществения живот, които да споделят с тях впечатленията си от книгата, изиграла решаваща роля в живота им. Инициативата се провежда съвместно със Столична община и е част от честванията на 80-годишния юбилей на Столична библиотека.
   
Гласуването се проведе между 8 октомври и 15 декември 2008 г. В него взеха участие деца от цялата страна. След оспорвана надпревара първото място си поделиха столичния кмет Бойко Борисов и топжурналистката Елена Йончева с по 25% от детския вот. Те са следвани с много малка разлика от поета Валери Петров и капитана на националния ни отбор по футбол Димитър Бербатов.
В своята класация децата включиха Леда Милева, Ивет Лалова, Иван и Андрей, Нети, Лили Игнатова, Стефан Вълдобрев, Любо Нейков, Белослава.
   
Всеки месец на 2009 г. Столична библиотека ще организира среща на децата с по един от дванайсетте номинирани. Избраната личност ще прочете откъс от книгата, променила живота му и ще отговори на задаваните от децата въпроси.
Малки и големи очакваме с нетърпение месец януари, за да разберем коя е книгата променила живота на столичния кмет Бойко Борисов.

Коментари
2 коментара

Зарина , 12 г.,

Публикувано на 22.01.2010

Книгата, която е променила живота ми... Много ми хареса По следите на Вермеер. Накара ме да търся логика във всичко необичайно.Приказка Без Край... От Зари за Ивчето :*:*

МИА УАСИКОВСКА, 16 г.,

Публикувано на 28.03.2010

СУПЕР Е ТАЗИ КНИГА ''АЛИСЕН УОРДЪНЛЕНТ''

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град