любопитно

Начало | любопитно | Разнообразни истории от света, които ще ви усмихнат

Разнообразни истории от света, които ще ви усмихнат

Аз детето | 2018-01-24

Разнообразни истории от света, които ще ви усмихнат

Усмивката и смехът – това са две от основните неща, които не бива да забравяме да правим често. Те са също като пиенето на вода! Така си е! Сравнението ни може и да ви се струва малко крайно, но знаете ли, че дори и плъховете се смеят. Абсолютно вярно! Те разбира се не се смеят на вицове или забавни реплики, а като се гъделичкат един друг, но ето че дори и такива животни са разбрали колко по-хубаво е да се усмихваш. Точно затова и ние се стараем да правим престоя ви в интернет не само полезен и безопасен, но и приятен и весел. Затова често ви разказваме различни забавни истории, особено от животинския свят, които няма как да не накарат всеки от вас поне да мръдне малко ъгълчето на устата си нагоре. Този път обаче сме ви подготвили няколко интересни истории, които не само да ви усмихнат, но и да стоплят сърцето ви и да ви покажат колко хубав може да бъде нашият свят.

С един войник повече

Княжество Лихтенщайн е малка държава в Централна Европа, за която не много хора са чували или дори и да са чували не са сигурни дали е град или държава. Въпреки това се смята, че хората там са на челна позиция в списъка на най-щастливите нации в света. На първо място са и в списъка с най-добрите, което сигурно е следствие от първото. Така е още от 1866 година. Това е времето в което Лихтенщайн последно е участвал във война. Тогава те пратили 80 войника на бойното поле и те всички се върнали съвсем невредими. Най-хубавото обаче тук е друго, върнали се 81 войника. Цялата работа се състои в това, че по обратния път войниците намерили техен италиански колега, който бил загубил взвода си и не знаел какво да направи. Те пък веднага не се поколебали и го взели със себе си, като дори му предложили ако иска да остане и да живее в Лихтенщайн.

Имам си чадърче!

Катериците са много сладки, нали? С тази кафява козина и тези пухкави опашки. Знаете ли, че тези опашки за тях са не само красив аксесоар, но са и много полезни. Те им помагат да пазят равновесие, докато скачат от клон на клон, да ги топлят докато спят, а също и им служат за чадър. Точно така! Те използват пухкавите си опашки, за да защитят останалата част от тялото си от сняг или дъжд, тъй като тя е покрита с по-специална козина. Природата мисли за всичко!

Пингвинът полковник

Сър Нилс Улаф е кралски пингвин, но не видът му е причината да има такова величествено име. Той живее в зоопарка в Единбург, но е талисман на норвежката кралска гвардия. Той е почетен полковник от 8 години, а преди 3 е получил и почетното звание рицар. Сър Улаф е невероятен!

Един японец и десетки домашни любимци

Наото Мацумура живее в село, където преди е имало 16 хиляди жители, а сега е сам. Останалите му съселяни са били принудени да напуснат домовете си при огромен инцидент с АЕЦ. Те оставили след себе си всичко, което имали и се пренесли на други места. Под всичко разбирайте и много от домашните любимци, които просто се уплашили избягали от домовете си и стопаните им не успели да ги намерят. Днес в селото няма електричество или водоснабдяване, но Наото е останал там и се грижи за десетките коне, кучета и котета. Наото има роднини в друга част на Япония, които много пъти са го убеждавали да напусне селото и да отиде при тях. Той обаче казва, че е единствената надежда на тези животни и няма да ги остави сами.

Делфините си имат имена

Това че ние не говорим техния език не означава нищо. Учени са доказали, че делфините си имат имена и се наричат с тях! Естествено те не приличат на човешките, а са комбинация от свирещи звуци, но за тях са си имена.

Музика за удоволствие

Някога слушали ли сте нещо от Били Джоел? Той не е чак толкова модерен музикант в днешно време, но преди години хората са го обожавали и тези, които все още го слушат с удоволствие купуват билети за концертите му. Отскоро той обаче не продава вече билети, не защото не прави концерти, напротив. Музикантът признал, че е натрупал достатъчно пари през годините и иска да свири музика за хората, които наистина са негови фенове и които обичат музиката. Затова Били подарява билети на всички, които искрено го харесват, но нямат възможност да си купят такива.

По материали на adme.ru



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град