любопитно

Начало | любопитно | Професионална балетна школа за деца Корона

Професионална балетна школа за деца Корона

Аз - Детето | 2007-07-11

През 2005 година се появи Професионалната балетна школа за деца в гр. Добрич и вече има признание от международно жури. Децата там изучават основите на класическия балет. Въпреки това хореографията на танците включва не само класически, но и съвременни елементи, което й придава разнообразие.
Целта на Професионална школа за балет “КОРОНА” е:

  • запазването на класическия танц като необходим и основополагащ жанр в изкуството и възраждането на неговите традиции сред младото поколение в нашия град и в България;
  • подготовката на танцьори за индивидуални и ансамблови сценични изпълнения в града, страната и чужбина.
"Стремим се да изградим в нашите възпитаници самоувереност, трудолюбие, настоятелност и дисциплина, любов към красивото и изящното, стремеж към съвършенство и разбира се, да осигурим приятно настроение и изживявания на децата по време на занимания и изпълнения, както и удовлетворение от постигнатите резултати. " - е мнението на ръководителката Наталия Юриевна Стойнова.

За незапознатите с балета, той е съчетание от спорт и изкуство:
Като спорт заниманията по класически балет развиват дисциплина, издръжливост, упоритост, физическо здраве. Като изкуство балетът дава възможност на танцьора да изрази своите чувства, да даде свобода и изказ на въображението си, да търси и подхранва красивото в себе си и света наоколо.
Чрез танца умът се разтоварва от психическото натоварване. Благотворно влияние оказва и музиката по време на занимания, която развива чувството за ритъм, както и груповите изпълнения, които развиват способността за ориентиране, зачитането на чуждото лично пространство и чувството за отговорност.

Записването на момчета и момичета от 5 до 8 годишна възраст се провежда всяка събота и неделя от 14.00 ч. в зала Добротица на Младежки дом Захари Стоянов.

Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град