любопитно

Начало | любопитно | “Здравословно и забавно готвене”

“Здравословно и забавно готвене”

Аз детето | 2007-07-05

 “Здравословно и забавно готвене”

На 4 юли 2007 година в Гранд Хотел София се състоя изложба на 113 детски рисунки, участвали в конкурса “Здравословно и забавно готвене”.

Жури от художниците Росица Радева, Филип Славов и Биляна Георгиева и готвачите на Гранд Хотел София Цвети Йорданова и Светослав Серафимов избраха 25-те рисунки, които ще представят България на конкурса в Брюксел.

За най-добра рисунка за България те определиха рисунката на 11-годишната Симона Янкова от Севлиево. Симона получава и специална награда – вечеря за нея и нейният клас в Гранд Хотел София.

Конкурсът за рисунка се организира от Европейската комисия и Евро-Ток Интернационал (Европейската асоциация на професионалните готвачи) и има за цел да допринесе за борбата срещу затлъстяването сред децата, насърчавайки здравословно хранене и готвене. Той стартира в началото на юни, когато е открита също детска интернет страница «Младите кулинари на ЕС». Страницата популяризира Европейския ден за здравословна храна и готвене, който ще се проведе на 8 ноември 2007 г. На този ден готвачите от целия ЕС ще демонстрират на децата как да готвят и как да се хранят здравословно в училищата и в ресторантите.

Победителят за цяла Европа ще бъде избран от жури в Брюксел и ще бъде обявен през септември 2007 г. Най-добрата рисунка ще бъде използвана като плакат за популяризиране на Европейския ден за здравословна храна и готвене.




Коментари
1 коментар

Нели Трайкова, 25 г.,

Публикувано на 24.10.2009

много. добър сайт дететоми много го харесва

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град