спорт

Начало | спорт | Приключения и игри в специалната неделя за деца и родители на „Фамилатлон 2019“

Приключения и игри в специалната неделя за деца и родители на „Фамилатлон 2019“

Аз детето | 2019-05-10

Приключения и игри в специалната неделя за деца и родители на „Фамилатлон 2019“

На 12 май от 10:00ч. Голямата поляна на Южния парк ще принадлежи повече от всякога на децата и родителите, които ще се впуснат в игри и вълнуващи приключения. Единадесетото издание на Фамилатлон по традиция ще направи неделния ден специален за стотици семейства, а познатите кътчета на столичния парк ще оживеят с различни активности за малки и големи.

„Повече от десетилетие ФАМИЛАТЛОН превръща един от майските дни в празник за родителите, които искат да споделят повече моменти със своите деца. Не е важно какво занимание ще изберем, а как ще използваме това време – да си позволим да бъдем отново малки и да се впуснем в щури игри е най-добрата формула за качествено прекарано време с нашите деца“, разказва Яна Алексиева, психолог от Асоциация „Родители“.

Един от основните акценти на празника ще бъде „Панаир на възможностите“ – в рамките на деня деца и родители ще могат да избират сред 50 спортни клуба, детски работилници и организации. Всяко семейство ще изпробва нови активности и ще подреди своя програма за един незабравим ден. „Малката Европа“ отново ще превърне алеите на парка в цели държави, които деца и възрастни да преоткрият с помощта на специална маркировка. Всяка дестинация има свой домакин, който ще посреща участниците с традиционна храна, игри и информация за държавата. Най-малките велолюбители на възраст от 2 до 6 години ще получат възможност да се включат в „Малък велопоход“ със специални награди. Събитието ще включи и задължителните състезания за татковци и деца, които ще разполагат със свое време.

Фамилатлон се организира от Асоциация „Родители“ в партньорство с фондация „Три“ и подкрепата на Столична Община.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град