спорт

Начало | спорт | Лесни практически съвети за начинаещи велосипедисти

Лесни практически съвети за начинаещи велосипедисти

Аз детето | 2019-05-02

Лесни практически съвети за начинаещи велосипедисти

Хубавото време е вече е тук и можем всеки ден да излизаме, да се забавляваме и да опитваме нови неща, а защо не и нов спорт. Какво ще кажете например за каране на велосипед? То е полезно за тялото от абсолютно всяка гледна точка, а и толкова забавно!
Въпреки това, карането на велосипед понякога не се научава лесно, а и често е доста изнервящо, затова ето няколко практически съвета. Те ще ви помогнат по-лесно да се научите да се справяте с новия си велосипед.

Карането на колело се състои от две основни неща, а именно въртенето на педалите и пазенето на баланс (равновесие). Докато почти всяко дете се научава да върти педали на предното колело (на триколка) на 3 годишна възраст, въртенето на стандартно разположени педали често е по-трудно.
Вариантът тук е да се ползва нормален велоергометър. Тънкият момент е, че седалката на велоергометъра пречи по два начина. Първо децата са още малки, за да могат да сядат, второ седалката е над педалите, а децата имат нужда тялото им да е малко зад педалите, за да видят чудото на превъртането.
За целта се сваля седалката и децата започват да превъртат педалите изправени, натискайки ги отзад напред. Бързо се научават да ги натискат отгоре-надолу и само след час са готови за велосипед с помощни колела.

Свалянето на помощните колела често е сериозен проблем, който в миналото се решаваше с държане и тичане след децата. Пропуска се проблемът с баланса. Вече често се продават и срещат по парковете колелета за баланс, които обаче са за по-малките 2-3 годишни деца. Това са велосипеди на две колела без педали и помощни колела.
Повечето родители, каки и батковци не се сещат, че лесно могат да конструират колело за баланс.

Просто свалят педалите и детето се научава да се забутва и да се пуска по инерция по няколко метра. Съответно забутването ще му помогне за началния тласък, когато върнете педалите.
При колелото за баланс детето се учи и да се опира на крака (включително спиране при бавна скорост).Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град