малък готвач
Плодов десерт "Тропическа палма"
Предлагаме ви една много лесна, но същевременно интересна рецепта, която освен, че можете да приготвите и изядете просто така, можете да използвате и за украса на приготвени от мама или баба десерти, като торта, плодова салата. А дори може наистина да ги изненадате, като поднесете след вечеря този лесен, но оригинален десерт "Тропическа палма".
За една порция ще са ви необходими:
половин банан
половин киви
няколко парченца мандарина или портокал
чиния
Начин на приготвяне:
Взимате банана и го режете на кръгчета, след това режете и кивито, но на по-продълговати парчета, така че да приличат на листа. Ако парчетата мандарина или портокал са прекалено големи, разрязвате и тях наполовина.
След това взимате чинията, в долния й край нареждате парченцата мандарина или портокал. По средата между тях редите кръгчетата банан, но вертикално, така че да се получи кула. Това всъщност ще е стеблото на нашата палма. Най-отгоре до банана редите и кивито и готово.
По желание можете да поръсите палмата със шоколадови пръчици или да я доукрасите с течен шоколад или кокосови стърготини.
Вижте още:
Чудовища от плодове
Микс от плодове „Beach“
Забавни чудовища от плодове
Плодови шишчета
Плодов сладолед
Плодовете
Плодовата салата на Криси
Плодова салата „Desert“
Плодов шейк
Таня , ,
Публикувано на 27.03.2013
Вкусно! :-)
Диди , ,
Публикувано на 27.03.2013
Наистина като палма... Мм.. вкусно... И ПОЛЕЗНО!
Ива Янкова, 10 г.,
Публикувано на 27.03.2013
Изглежда много вкусно! Може да се намаже цялото стебло с течен шоколад и стова като истинско палмово дърво!