малък готвач
Бананово ескимо
Необходими продукти:
200 г течен шоколад
4 банана
натрошени орехи, шоколадови пръчици или кокосови стърготини
дървени клечки
Приготвяне:
Първо обелете бананите и ги разрежете на половина. След това всяко половинка промушете с дървена клечка. Поставете така набодените на клечка банани в плоска чиния и ги сложете в хладилника за 15 минути.
През това време в друга чиния изсипете течния шоколад, а в друга орехите или пръчиците, или кокосовите стърготини.
След 15 минути извадете бананите от хладилника и добре ги оваляйте в шоколада, така че да се покрият с плътен слой от него. След това ги оваляйте в орехите или другата украса, която сте избрали. Поставете ги пак в чинията и във фризера за около 20-30 минути и вашето бананово ескимо е готово.
Вижте още:
Кокосови банани
Плодов шейк с малини и банан
Плодов шейк с манго и банан
Пудинг „Лятно разхлаждане“
serpil alkin, 10 г.,
Публикувано на 01.12.2013
az mnogo haresah bananovoto eskimo