малък готвач

Начало | малък готвач | Бананово ескимо

Бананово ескимо

Аз детето | 2013-07-24

Бананово ескимо

Необходими продукти:
200 г течен шоколад
4 банана
натрошени орехи, шоколадови пръчици или кокосови стърготини
дървени клечки

Приготвяне:
Първо обелете бананите и ги разрежете на половина. След това всяко половинка промушете с дървена клечка. Поставете така набодените на клечка банани в плоска чиния и ги сложете в хладилника за 15 минути.
През това време в друга чиния изсипете течния шоколад, а в друга орехите или пръчиците, или кокосовите стърготини.
След 15 минути извадете бананите от хладилника и добре ги оваляйте в шоколада, така че да се покрият с плътен слой от него. След това ги оваляйте в орехите или другата украса, която сте избрали. Поставете ги пак в чинията и във фризера за около 20-30 минути и вашето бананово ескимо е готово. 

Вижте още:
Кокосови банани
Плодов шейк с малини и банан
Плодов шейк с манго и банан
Пудинг „Лятно разхлаждане“



Коментари
1 коментар

serpil alkin, 10 г.,

Публикувано на 01.12.2013

az mnogo haresah bananovoto eskimo

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град