приказки от деца

Начало | приказки от деца | Пипи: 15-години по-късно

Пипи: 15-години по-късно

Елеонора Добрева | 2016-08-24

Пипи: 15-години по-късно

15 години по-късно.......

Навсякъде се разчу за невероятния зоопарк с екзотични животни. Негов управител е... една маймунка на име господин Нилсон. Собственикът е жена на средна възраст със страхотно чувство за хумор, с оранжева като морков коса, вързана на плитки и с безброй лунички по лицето. Всички я наричаха Пипилота. Говореше се, че като малка била едно палаво дете, което дори отказвало да ходи на училище. Дете, което вдигало своя кон. Дете с двама приятели Томи и Аника. Сега конят беше заместник-управител.

Зоопаркът се казваше „ПИПИЛАНДИЯ“. Тук живееха всякакви животни, гадини и птици: щрауси, мармоти, крокодили, делфини, лалугери, всевъзможни буболечки. В една от клетките имаше маймунки. Пипи ги бе научила да обелват банан с крака. След това веднага ги подаряват на посетителите. Почесват се зад ухото, подскачат и три пъти се завъртат. В следващата клетка една огромна бяла мечка свири на пиано. И защото е не мечка, а мечок и е кавалер, когато дойдат наблизо дами, ги поздравява не само с песен, а и с цвете. Това е най-цветната клетка. По земята й има рози, лалета, маргаритки. Всички дами се чувстват поласкани. На полянката се провежда бягане – зайци срещу кенгурута. И познайте кой отбор печели? Отборът на... зайците. И победителите често ги дават по телевизията.

Всички деца са доволни от зоопарка, защото се прибират с нов свой приятел. Томи и Аника подаряват животни на децата. Но само ако отговорят на една гатанка. Едно дете беше поискало мечка. И те му я дадоха. И като идва всеки път, Пипи го пита дали мечката слуша. На 5 минути път от зоопарка се намира и лунапаркът. От него може да си купим захарен памук и пуканки. Там атракцията са обучени от Аника кокошки, които се возят на виенското колело.

Малко по-нагоре е и къщата на Пипи – вила „Вилекула“. Винаги когато се връща от работа, тя си спомня как е лудувала тук като малка. Сред любимите ѝ пакости са да прави палачинки и да вдига с една ръка коня си. От известно време Пипи, заедно с Томи и Аника, работят върху една малко по-странна идея – да построят училище, в което децата да се обучават само на правене на бели и пакости.

Тази история ще ви я разкажа следващия път.

Избрах да напиша край на точно тази приказка, просто защото ми е любимата!

Участва в конкурса на „Забавното четене“



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град