новини детски

Начало | новини детски | Петокласник от родопско село написа помагало по химия

Петокласник от родопско село написа помагало по химия

Аз детето | 2021-03-25

Петокласник от родопско село написа помагало по химия

Петокласник от родопско село написа помагало по химия за учениците от 7 клас в своето училище. 12-годишният Байрам Дерменджиев е така добре подготвен, че дори вече е изнесъл два урока на съучениците си. В малкото училище в село Грохотно се обучават само 52 деца.

Сред тях е и петокласникът Байрам Дерменджиев. От малък той проявява жив интерес към науката. „Като по-малък харесвах повече физика, но когато стигнах пети клас, открих истинската си любов към химията“, разказва Байрам Дерменджиев. Детето е толкова напред с материала по химия, че вече учи уроците за осми клас. „Реших да помогна на моите съученици от седми клас, тъй като те не разбират много добре материала и реших да напиша помагало за тях“, допълни момчето.

За уроците му помага учителката по химия Елена Хаджийска. „Позволих си, осмелих се да му обяснявам всичко това, защото той е жаден за знания, има нужда от това и това за него би било много добър старт по-напред в живота му“, обясни преподавателят. Малкият учен мечтае да се занимава с химия, категоричен е че ще завърши образованието си в България.

Повече за талантливото и умно момче вижте в репортажа на кореспондентите на Bulgaria ON AIR.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град