новини детски

Начало | новини детски | Пролетната ваканция не се променя, на 1 и 2 април ще се учи дистанционно

Пролетната ваканция не се променя, на 1 и 2 април ще се учи дистанционно

Аз детето | 2021-03-30

Пролетната ваканция не се променя, на 1 и 2 април ще се учи дистанционно

Няма да има промяна в датите на пролетната ваканция на учениците, съобщи Министерството на образованието и науката пред БНР. Ваканцията ще бъде от 3 до 11 април включително за 1-11 клас, а за 12-и клас – от 8 до 11 април включително. 1 и 2 април (четвъртък и петък) ще са учебни дни с онлайн занятия. За целта предстои да бъдат издадени заповеди съответно на МЗ и МОН.

След ваканцията, в класните стаи присъствено ще се върнат отделни класове по график. Предстои той да бъде уточнен. В Пловдив кметът Здравко Димитров обяви, че ако ваканцията не бъде удължена, той ще отпусне два допълнителни неучебни дни на учениците – 1 и 2 април.

По-рано премиерът Бойко Борисов обяви, че от понеделник се отварят детските градини и яслите, а учениците се връщат присъствено в училищата по определена схема, когато приключи ваканцията им. Висшите учебни заведения ще приемат студените, които не могат да участват неприсъствено.  От 12 април вероятно учениците от 1-ви до 4-ти клас ще се върнат в класните стаи, от 5-и до 12-и клас ще се върнат ротационно на училище, прогнозира директорът на 119-о СУ "Акад. Михаил Арнаудов" Диян Стаматов пред БНТ.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град