новини детски

Начало | новини детски | В кои градове учениците ще са у дома от утре

В кои градове учениците ще са у дома от утре

Аз детето | 2021-03-11

В кои градове учениците ще са у дома от утре

Преминаване на онлайн обучение за учениците от 5 до 12 клас е една от противоепидемичните мерки, които започнаха да приемат в някои от най-засегнатите от коронавируса области. Ето и кои са те засега!

Ямбол

Учениците от 5 до 12 клас в област Ямбол от утре преминават на онлайн обучение до априлската ваканция, реши Областният медицински съвет, съобщи БНТ. Заради увеличаващият се брой заразени с COVID-19 се затварят пенсионерските и квартални клубове в областта. На 30% от капацитета си до 24 март ще работят читалищата и залите. Детските градини и яслите ще се затварят при необходимост.

Благоевград

Всички ученици от 5-и до 12-и клас в Благоевградска област преминават на дистанционна форма на обучение през следващите две седмици, съобщи БНТ. Заповедта влиза в сила от утре. Това реши преди минути Областният кризисен щаб в Благоевград. За момента присъствено остават да се обучават учениците от 1-ви до 4-ти клас. Отворени остават и детските градини и ясли в областта, като те ще се затварят при увеличение на броя заразени учители и помощен персонал.

Бургас

Здравният министър обяви част от мерките, които са обсъждани днес в Бургас, сред тях е и тази за онлайн обучение на големите ученици, съобщи БНТ. Ограничаване посещението на учениците от 5-и до 12-и клас на училище и извеждането им в електронна среда за две седмици.

София

От петък, 12 март, всички ученици от 5 до 12 клас в София преминават на онлайн обучение, съобщава столичният кмет Йорданка Фандъкова. Софийският оперативен щаб предлага на министъра на образованието да измести датите за ученически състезания и олимпиади, които са планирани за месец март, в това число и пролетните математически състезания, планирани за края на месеца.

Пловдив

Всички ученици от 5 до 12 клас в Пловдив и областта минават на обучение от разстояние в електронна среда от понеделник, 15 март. Това реши Областният кризисен щаб, който заседава тази сутрин. Присъственото обучение се спира за две седмици. Забраняват се посещенията на непълнолетни и малолетни на заведенията на територията на цялата област.

Варна

От 15 до 26 март се преустановяват присъствените занятия за учениците от 6 до 12 клас в учебните заведения на територията на Варна и областта. Преустановяват се всички извънкласни дейности, спортни празници и други събития, организирани от училищата. Непълнолетните младежи могат да посещават молове и заведения само с родителите си.

Хасково

Учениците от 5 до 12 клас в област Хасково минават на онлайн обучение от 12 до 26 март. Това решение е взето днес от Областния оперативен щаб, съобщи на брифинг след заседанието заместник-областният управител Митко Петров. Прекратяват се и всички групови извънкласни занимания и дейности, организирани от училищата и образователни центрове. Останалите групови занимания могат да продължат да функционират, но предстои да бъде обсъдено и тяхното спиране. Продължават работа и детските градини.

Сливен

Учениците от 5 до 11 клас в област Сливен преминават на дистанционно обучение от 15 март до 2 април, съобщи пред журналисти директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Петя Балулова. Родителите на деца от детските заведения и училищата до 4 клас могат да спрат децата от посещения с писмено уведомяване е сред препоръките на РЗИ до общинските кметове.

Плевен

Учениците от 5-ти до 12-ти клас само в град Плевен излизат в неприсъствена форма на обучение от 15-ти март до 27 март, моловете се затварят, а в целия регион се спират всички масови прояви.

Смолян

Със заповед на директора на РЗИ – Смолян от утре се преустановяват присъствените учебни занятия в училища, центрове и школи за ученици от 5 до 12 клас. Заради усложнената обстановка в община Златоград на онлайн обучение преминават и децата от 1 до 5-ти клас. Детските градини остават отворени, но заместник-областният управител Андриян Петров апелира към родителите при възможност да оставят децата си вкъщи.

Пазарджик

Учениците от 5 до 12 клас в Пазарджишка област преминават на неприсъствена форма на обучение от 15 до 26 март включително. Това съобщиха от областния кризисен щаб на онлайн брифинг след днешното си заседание. Със своя заповед Щабът забранява до 1 април всички групови прояви, организирани от училищата. Преустановяват се присъствените занятия в езикови школи и обучителни центрове.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град