важните неща

Начало | важните неща | Петокласник от Раковски организира акция за дом за сираци

Петокласник от Раковски организира акция за дом за сираци

Аз детето | 2013-02-13

Петокласник от Раковски организира акция за дом за сираци

Момче от Раковски инициира благотворителна акция за деца от Центъра за настаняване от семеен тип „Дом за нашите деца“ в Брезово.

Ивайло Шопов, ученик от ОУ „Христо Смирненски”, гр. Раковски, се запознал с 10-те възпитаници на дома по време на тяхно коледно тържество. Много се впечатлил, че в съседния град Брезово има свои връстници, лишени от родителска ласка. Момчето споделило с класния си ръководител Минчо Пендаков своето желание да помогне на тези деца. Класният взел разрешение от директора на училището и съучениците на Ивайло от V-б клас повече от месец отделяли от своите парички за дарение.

„В навечерието на Свети Валентин – празника на любовта, ни връчиха 76.05 лв.“, съобщи добрата новина директорката на Дома Станка Стоянова. „Безценно е за нас това дарение от деца със златни сърца. Проявеното от тях действено милосърдие е достойно за възхищение и пример за мнозина възрастни. Поклон и пред родителите, които формират у децата си дух на благотворителност и съчувствие към хората в неравностойно положение“, пише в благодарственото си писмо до директора на училището г-жа Стоянова.

Тя обясни, че със събраните средства искат да купят ново колело на децата. „Имаме хубав голям двор и с нетърпение очакваме затоплянето на времето, за да посрещнем Ивайло и неговите съученици и да им благодарим лично, а и малчуганите да си поиграят заедно“, сподели директорката.

Възпитаниците на дома вече са изпратили на своите дарители „валентинки", които собственоръчно са изработили.

„За Деня на Свети Валентин сме подредили в дома красива изложба от сърца, като се надяваме да напомним на хората колко е хубаво да се обичат и да си помагат“, допълни директорката Стоянова.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град