Инициативи

Начало | Инициативи | Оперни певци пеят за деца с увреждания

Оперни певци пеят за деца с увреждания

Аз детето | 2007-04-17

Оперни певци пеят за деца с увреждания

Популярни оперни арии и любими дуети ще бъдат изпълнени в полза на деца с множествени увреждания по време на благотворителния оперен концерт „Пролетни дуети”, който ще се състои на 24 април 2007 г. във Военния клуб в София заедно с изложба-продажба на детски картини.
Събитието е инициирано от фондация „И Аз Мога” като част от едноименната програма на организацията за интегриране на деца с увреждания в обществото и набиране на средства за тяхното подпомагане.

Зад благородната кауза застанаха оперната певица Диляна Георгиева и талантливата студентка по оперно пеене Вяра Димитрова, които обединиха таланта си заедно с други известни изпълнители и музиканти от Старозагорската опера. „Когато се запознах с целите на инициативата за деца с увреждания „И Аз Мога” бях привлечена от идеята да помогна на тези деца чрез оперното изкуство. Като певица и като майка на двама синове вярвам искрено в благотворната сила на музиката”, споделя Диляна Георгиева.

Един от акцентите в инициативата "И Аз Мога" е фокусиране на общественото внимание върху проблемите и отговорностите на здравите деца в семействата на болните, за които се разработва проектът „Резервни родители”.
Тези т.нар. „резервни родители” са най-ощетени от проблемите, които имат братята и сестрите им и фондацията насочва голяма част от своите усилия да ги подкрепя и да стимулира техните таланти. Набраните средства от концерта се събират във фонд, създаден за закупуване на автомобил, пригоден за нуждите на децата с увреждания от „Център за Надежда”.

Със SMS на 14 15 (Globul, Vivatel, Mtel) или телефонно обаждане на 09005 14 15 (БТК) може да се подкрепят с 1 лв. (без ДДС) 40 деца от „Център за Надежда”: www.center-for-hope.dir.bg



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град