Инициативи

Начало | Инициативи | Румънеца и Енчев ще ритат футбол с ученици от гр. Своге

Румънеца и Енчев ще ритат футбол с ученици от гр. Своге

Аз детето | 2007-04-27

Румънеца и Енчев ще ритат футбол с ученици от гр. Своге

На 2 май 2007 г. известните български изпълнители Румънеца и Енчев ще се изправят един срещу друг в два враждуващи отбора по футбол по време на спортния празник на ПГ „Велизар Пеев”, Своге.
Те ще демонстрират нагледно как агресията може да се излее в спорт, а не в насилие в класните стаи. Посещението на двамата музиканти е част от кампанията „Не затваряй очи!“ на списание БРАВО, насочена срещу насилието в училищe, и ще се проведе в ПГ „Велизар Пеев” от 14,00 часа. Гостуването в град Своге е девето поред в рамките на кампанията „Не затваряй очи!“.
До този момент екипът на списание БРАВО посети училища в София, Стара Загора, Враца и Панагюрище заедно с Д_2, Румънеца и Енчев, Сантра и Кристо, Устата и Дани от Star Academy. Много от учениците организираха собствени инициативи под мотото на кампанията, като Младежката сцена в Панагюрище, където над 50 тийнейджъри отправиха своите послания срещу насилието чрез танц. „Наистина беше полезно и ни накара да се замислим“ - това е общото мнение на учениците, които са изключително активни в обсъждането на въпроси като причините за насилие в училище, характерните черти на жертвата и насилника и най-добрите начини за справяне с проблема.
Срещите на българските звезди с ученици от София и страната ще продължат до края на учебната година. Кампанията ще приключи с голям концерт на открито в София с участието на звездите, подкрепили кампанията. Издателство „Егмонт България” ще издаде и специална книга „Не затваряй очи!” с ученически есета, написани специално по повод кампанията на БРАВО.

За кампанията „Не затваряй очи!“
„Не затваряй очи!“ е кампания срещу насилието в училище, която списание БРАВО, издавано от „Егмонт България“, започна в края на януари. В кампанията бяха привлечени десетки български изпълнители, които са обект на подражание за тийнейджърите. Сред подкрепилите кампанията „Не затваряй очи!“ са Владимир Ампов - Графа, група „Мастило“, група D_2, Деян Славчев – Део, Лора Караджова, Иван Динев – Устата, Адриан Рачев – Румънеца и Георги Енчев, Боян Йорданов – волейболист от националния отбор, Сантра и Кристо, Ваня Щерева, „Групата“, Таня от Survivor BG, Играта, Дичо Христов, Димо (P.I.F.), Дани и Ася от телевизия „ММ“, Мариела, Аксиния, Жорж, Клавдия, Марин, Наталия, Вяра и Виктория от Star Academy, ЛиЛана, Вики („Мастило“), Братя Мангасариян, Руши, Петя Павлова, Марияна Попова, Светла Иванова и Весела Бонева, група „Те“ и др.
Любимците на тийнейджърите казват „Не!“ на насилието чрез плакати с мотото „Звездите на БРАВО срещу насилието в училище“, разпратени до повече от 500 училища в цялата страна. Голяма част от звездите, подкрепили кампанията, се включиха и в организираните от списание БРАВО дискусии с мотото „Не затваряй очи!“ в училищата. Кампанията „Не затваряй очи!“ бе подкрепена и от стотици читатели на БРАВО, учители и родители. Всички мнения, както и актуална информация за кампанията, можете да откриете на адрес www.nezatvariaiochi.net.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град