малък готвач

Начало | малък готвач | Омлет за вкусна семейна закуска

Омлет за вкусна семейна закуска

Аз детето | 2015-07-21

Омлет за вкусна семейна закуска

Яли ли сте някога омлет на закуска? Не, а знаете ли, че в Англия и САЩ традиционно винаги това закусват. Според тях един хубав омлет дава сила за целия ден, освен това с него денят изглежда много по-хубав, приятен и чудесен.
Сега ще ви предложим една интересна рецепта за традиционен английски омлет. Тя се прави малко по-трудно затова е добре да си намерите помощник, може да е мама, баба или пък по-голямата ви сестра. Ако случайно не искат да помогнат уверете ги, че тази рецепта и много интересна и още по-вкусна. А сега след като сте ги убедили ето и продуктите.

Необходими продукти:
2 стръка зелен лук
няколко парчета шунка
1 супена лъжица олио
200 грама картофи
85 грама кашкавал
2 домата
5 яйца

Начин на приготвяне:
Първо помолете помощника ви да нареже лука на ситно и да обели картофите. След това нека нареже картофите на кръгчета и ги сложете да се сварят в подсолена вода. Но само за 10 минути, за да поомекнат. Междувременно нарежете и шунката на парченца. Загрейте в тиган 1 ч. л. олио, след което изпържете шунката, докато порозовее. Добавете лука в тигана, разбъркайте за кратко се и ги оставете така за малко, леко да омекнат лука и шунката. След което сложете така запържените лук и шунка в купа. Към тях прибавете яйцата и картофите и разбъркайте добре.
След това отново загрейте тигана и ако е нужно добавете още малко олио. Изсипете сместа в тигана и оставете омлета да се готви, необезпокоявано, на слаб огън за около 6 минути. Междувременно, нарежете доматите на парченца и настържете малко кашкавал. След като омлета е готов, сложете го в чиния, поръсете го с парченца домат и настърган кашкавал. Изчакайте малко кашкавала да се разтопи и вашият английски омлет е готов.

Сервирайте с кетчуп, препечен хляб, чай или портокалов сок за вкусна семейна закуска.

Опитайте още:
Закуска "Малиново вълшебство"
Здравословна плодова закуска
Весела закуска
Здравословна закуска "Веселото човече"
Изненадващо мляко за шега на закуска
Чудовища на закуска
Сладки зайчета за закуска



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град