интересно

Начало | интересно | Невероятно: писмо в бутилка измина повече от 4000 километра преди да бъде намерено

Невероятно: писмо в бутилка измина повече от 4000 километра преди да бъде намерено

Аз детето | 2021-06-21

Невероятно: писмо в бутилка измина повече от 4000 километра преди да бъде намерено

Писмо в бутилка успя да свърже двама тийнейджъри в Атлантическия океан – три години след като започва своето необикновено пътуване. 16-годишният Шон Смит пише бележката по време на почивка в източния щат Род Айлънд през 2018 г. Съобщението му гласи: „Днес е Денят на благодарността. Аз съм на 13 и посещавам семейството си в Род Айлънд. Аз съм от Върмонт. Ако бъде намерено имейлът ми е messageinabottle2018@gmail.com.“ След три години съобщението е намерено на повече от 4820 км от дестинацията, от която е пуснато. 17-годишният Кристиан Сантос открива бутилката на Азорските острови – португалски архипелаг в средата на Атлантическия океан.

Той разказва пред вестник Boston Globe, че е видял бутилката, докато е ловил риба с братовчед си в плитки океански води, където редовно събира боклук. „Взех го и погледнах вътре. Там имаше хартия“, казва Кристиан. „Мислех, че е интересно и отидох да го покажа на майка ми.“ Майка му Моли Сантос казва на сина си, че бележката е написана на място близо до Масачузетс, където той е роден преди да се премести на Азорските острови.

Любопитни да разберат повече за автора на съобщението, Кристиан и майка му решават да следват инструкциите в бутилката. Те изпращат имейл, но не получават отговор, защото Шон отдавна бил забравил за бутилката и не проверявал електронната си поща.

Но ето и интересната развръзка: В крайна сметка съобщението все пак стига до него. Майката на Кристиян споделя публикация за писмото в социалните медии миналата седмица, генерираща интерес от страна на медиите към неговия произход. Седмица по-късно Шон вижда репортаж за откриването на съобщението му. „Първата ми реакция беше като „какво, по дяволите?“, казва Шон пред CBS News. Той споделя, че бутилката е една от няколкото, които той и неговите роднини са хвърлили в океана през 2018 г.

„Няколко от тях бяха открити не след дълго, но след две години и половина напълно забравих, че дори сме го направили“, каза Шон. Сега той има спомен и приятелство, което никога няма да забрави. „Разбира се, че ще поддържаме връзка. Това е доста интересна случайност“.

Photo by freestocks on UnsplashКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град