играчки

Начало | играчки | Най-готините роботи играчки на годината

Най-готините роботи играчки на годината

Аз детето | 2016-07-30

Краят на годината е още много далеч, но вече имаме и класация на най-готините играчки роботи до които някога сме имали шанса да се докоснем. Всеки възрастен с умиление си спомня и никога не би забравил своя робот приятел, който е помагал да победи лошите деца или пък въображаемите лоши герои, които са искали да завземат Земята. Тогава обаче се разчиташе само на въображението и роботите за деца бяха общо взето една пластмасова кукла. Чиста радост и направо извънземна технология си беше ако роботът можеше да движи ръката си сам или поне да издава някакви звуци. Сигурни сме, че много възрастни сега биха ви завиждали, когато им покажете с какви роботи можете да си играете вие. Не само че можете да ги строите сами и да ги карате да се движат както пожелаете, но дори можете да ги контролирате от разстояние, а да не говорим, че те могат и да ви преследват и да си играете на гоненица с тях. Само вижте нашата класация от най-готините роботи.

1. Зоб Бот

Зоб Бот все още не се продава в Европа, но пък в Австралия е голям хит и се надяваме скоро да дойде и при нас. Това всъщност не е робот или поне не е, докато вие не го направите такъв. Когато го купите, той е просто кутия с чаркове, които чакат да бъдат сглобени. Комплектът се състои от 54 части, четири колела и инструкции. Включва и много зъбни колела, които трябва да съедините по определен начин, за да може после роботът да върви. Накратко казано, комплект, който ще ви предизвика на дуел по роботика и ще ви направи горди с това, че сте сглобили нещо такова съвсем сами.

2. Биещите се роботи

Тази играчка е позната на всички, защото се произвежда още от 1966 година. Обаче сега е доста обогатена. Има си светлини, музика, роботите говорят, има дори и коментатор. Какво повече му трябва на човек, който обича роботи и състезания.

3. Озобот

Тази играчка е много хубава, толкова хубава, че е носител на награда за 2016 година. Тя прави много неща: можете да конструирате робот с нея, да го програмирате и да го контролирате чрез таблета и смартфона си. Нужно ли е да говорим повече.

4. BB-8

Дори и да не сте фенове на „Междузвездни войни“, няма как да не намерите BB-8 за очарователен. Той може да ви стане най-добрият приятел. Движи се по най-симпатичния начин, дори има свой характер, може да общува с вас, макар и само с роботски звуци и дори можете да играете на криеница и гоненица с него. Следва команди и дори прожектира холографски съобщения. Също като робокуче, само дето като ви писне го изключвате и няма нужда да го храните.

5. Уоли

Още един филмов робот. Може би вече леко позабравен, но той си остава сладък и чудесен. Сега можете да имате „жив“ Уоли в дома си. Той ще осветява страшните нощи с приятна и ненатрапчива светлина, може да пее и дори да ви разказва приказки. Контролира се с дистанционно и също може да бъде програмиран. Освен това реагира, когато му говорите, независимо дали е седял като изключен цял ден.

Роботите вече не са това, което бяха едно време – сега са умни, очарователни и приятни!

Вижте още:
Робот калпазанин избяга от лаборатория и предизвика задръстване
Роботът, моят приятел
Вече ще можем сами да си конструираме роботи



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град