игри в дома

Начало | игри в дома | Да посрещнем Нова година у дома с тези 6 забавни идеи

Да посрещнем Нова година у дома с тези 6 забавни идеи

Аз детето | 2023-12-27

Да посрещнем Нова година у дома с тези 6 забавни идеи

Къде ще бъдете на Нова година? Може би сте заминали някъде със семейството, което ще е чудесно, но може и да сте си останали у дома. Възрастните имат хиляди причини да не могат да ви заведат някъде на 31 декември. Това обаче изобщо не означава, че и у дома празникът не може да е забавен. При това има много по-весели неща, които да предложите на семейството от сядане около масата и гледане на телевизия. Можете да си направите такъв купон, където никъде другаде не бихте успели, освен у дома. Как ли? С тези 6 интересни предложения от нас!

1. Направете фотозона

Ако очаквате и гости, чудесна идея е да обособите място, където всеки да се снима в празнични тоалети – сякаш на някакво голямо събитие. След това тези снимки могат да бъдат отпечатани и представени на всички присъстващи като сувенир. Снимките оставят приятни спомени от вечерта – използвайте и таймер или селфи стик. За да украсите красива фотозона, изберете подходящ фон, окачете гирлянди, играчки, венци от клони на коледно дърво, погрижете се за доброто осветление. Подгответе предварително реквизит: маски за парти и забавни аксесоари.

2. Организирайте тематична вечер

И децата, и възрастните обичат да се маскират като различни герои, така че не се колебайте да предупредите гостите, че ги очаквате в костюми, най-забавно ще е ако са изработени ръчно или просто сглобени от вашите собствени дрехи. Темата може да бъде всякаква.

Например:

  • Венециански карнавал.
  • Животни.
  • Пирати.
  • Знаменитости.
  • Герои от определена книга, филм...

Оставете гостите да проявят креативност. И в същото време можете да организирате конкурс за най-добро облекло. Не ограничавайте отразяването на темата на вечерта само до костюми – основният мотив може да бъде представен и на масата. Например събирайте лакомства от същия цвят или ястия от конкретна кухня или страна на произход.

3. Направете майсторски клас

Няколко часа преди Нова година, когато всички вече са се събрали, поканете гостите си на майсторски клас. Запасете се с всичко необходимо предварително и предложете всеки да си приготви коктейл или десерт под ваше ръководство. А може и да е уъркшоп за украсяване на домашно приготвени бисквитки или изграждане на къщичка от меденки. Коледа мина, но всички обичаме меденките, а те са идеални и за Нова година!

4. Организирайте игри и състезания

Ако вече ви е писнало от ядене, гърмене на пиратки, танцуване на музика, опитайте някоя игра или състезание. Каква да е тя, нека въображението ви води. Но ето и няколко предложения.

Поканете гостите да заснемат забавни моменти през вечерта, а в края на празника гласувайте за най-добрия кадър и връчете награда на спечелилия фотограф. Добавете разнообразие, като добавите елемент на изненада към състезанията и игрите. Измислете предварително списък с дейности, запишете имената им на листчетата и ги поставете в непрозрачна торбичка или чекмедже. В навечерието на Нова година поканете гостите си да извадят лист хартия и да играят на играта, която е изпаднала.

5. Поиграйте видеоигри

Кога друг път ще убедите възрастните да опитат видеоигра, ако не на Нова година! Сега има толкова огромен избор от мултиплейър игри. И сме убедени, че ще им хареса повече, отколкото си мислите, дори и да се дърпат в началото.

6. Записвайте „интервюта от миналото“

Това забавление може да се превърне в ежегодна празнична традиция. Помолете гостите си да разкажат във видео за изминалата година и да споделят планове за следващата – при условие, че трябва да го гледате заедно следващата Нова година. За интерес можете да добавите трудни въпроси или да ги помолите да разкажат за най-смешните случки.



Коментари
1 коментар

Йони , 10 г.,

Публикувано на 20.01.2024

най якия сайт

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град