новини детски

Начало | новини детски | На „Ваканция в музея“ кани Регионалният исторически музей децата от столицата

На „Ваканция в музея“ кани Регионалният исторически музей децата от столицата

Аз детето | 2023-04-10

На „Ваканция в музея“ кани Регионалният исторически музей децата от столицата

Регионалният исторически музей в София организира образователна програма „Пролет в музея“. Това информират от културната институция на своята интернет страница. Тя ще се състои от 10 до 13 април, а заниманията са предназначени за деца на възраст между 6 и 12 години.

„Този път сме я направили малко по-разчупена и различна от другите ваканции, които досега сме провеждали, защото искаме първо да е разнообразно и пак да има елемент на образование, но да е по-игрово и по-интересно“, обясни Станислава Митова- Грозданова, музеен педагог. Акцентът в програмата е посветен на празниците покрай Великден. Участниците ще могат да декорират шоколадови яйца и да месят хляб. Предвидени са и занимания по рисуване и творческо писане, антични игри и мероприятия свързани с личността на Васил Левски. В рамките на програмата участниците ще могат да разгледат постоянната експозиция и временните изложби на музея.

„Има за всекиго по нещо. Ще могат да научат и за ритуалите около Великден, но не само това. Очакват ги много приятни изненади като турнир по антични игри, рисунки. Имаме една интересна зала, посветена на сватбата. Децата ще научат традицията на сватбата. Ще могат да си изработят свои накити“, разказа още Ваня Лазарова, музеен педагог.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град