новини детски

Начало | новини детски | 9-годишният Иво Кирков е най-младият член на „Менса“ у нас

9-годишният Иво Кирков е най-младият член на „Менса“ у нас

Аз детето | 2023-04-24

9-годишният Иво Кирков е най-младият член на „Менса“ у нас

9-годишен е най-младият член на „Менса“ България. Иво Кирков вече е част от международната организация на хората с висок коефициент на интелигентност. Решил теста по своя инициатива. Иво може да чете от 2-годишен, обича да решава задачи по математика, но също толкова добре се справя в ролята на артист. Има заснети роли в сериали и реклами.

„Снимах се в една реклама за месни продукти и там режисьорът каза на майка ми, че подхожда към мен като с голям човек. Видял е, че съм по-умен и ни предложи да се запишем“, сподели малкият Иво. Той решава да изпробва интелигентността си в тестовете на Менса. Първо у дома. „Бях намерил примерен тест, бях го решил. Той е за възрастни и бях изкарал много висок резултат. Баща ми го видя и каза, че е хубаво да се запиша“, допълни той.

След като решил теста на „Менса“, Иво Кирков получава максималния брой точки. „Тестът ми беше много лесен, само на последния се затрудних, но по метода на изключване…“, споделя още Иво. Така и с доза късмет той се нареди сред най-умните в държавата. Да преподаваш на дете като Иво е предизвикателство и вдъхновение, признава неговият класен ръководител. „Изненадва ме. Има много хубави разсъждения. Аз му казвам малък мъдрец, децата му казват „Професоре“ и то в най-добрия смисъл на думата. За него е много характерна точността. Ако аз някога просто се разсея и половин минута, или една минута закъснея с урока, Иво идва и ми казва: „Трябва да започваме часа“, коментира д-р Илияна Ермолина. Умен, артистичен и различен, Иво намира време и за игри.

„Обичам да карам колело и да чета“, признава той.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град