Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR

Аз детето | 2021-04-30

Музика и празнично настроение завладяват ефира на Bulgaria ON AIR

Май идва с много празнично настроение, вълнуващи филмови заглавия, забавление и музика в ефира на Bulgaria ON AIR. Зрителите на политематичната телевизия ще се насладят на разнообразна програма, с която ще се забавляват със семействата си по време на великденските и майските празници.
 
Начало на празничната програма ще даде Рок поезия – концерт по стихове на Александър Петров – на 1 май, от 22 часа. В продължение на 2 часа меломаните ще чуят едни от най-обичаните български песни по текст на големия Александър Петров. Тангра, Сигнал, Фактор, БТР, D2, Кирил Маричков, Стенли и още любими музиканти ще изпълнят песни, белязали живота на поколения българи – „Богатство“ и „Любовта, без която не можем“, „В друго време, в друг свят“, „Оставаме“ от филма „Оркестър без име“, „Времето е наше“, „Последен валс“, „Развод ми дай“.
 
На 2 май, от 11:15 часа ще бъде излъчен концертът на Деси Добрева, с който тя взриви зала 1 на НДК. По време на него талантливата изпълнителка изпя някои от най-харесваните песни както от богатото ни фолклорно наследство, така и авторски песни, с които спечели сърцата на публиката.
 
В 14:30 часа зрителите на Bulgaria ON AIR могат да проследят документалния филм „Песента на цветовете – филм за Владимир Димитров – Майстора“ на режисьора Мая Вапцарова.
 
Късометражният филм разкрива гения на Майстора и непреходността на творбите му по един деликатен, но завладяващ начин.
 
Неделната вечер ще завърши обещаващо – с концерт на Шерил Кроу в Capitol Theater, който политематичната телевизия ще излъчи от 20:30 часа. Веднага след това, в 22:20 часа, зрителите ще се потопят в света на съвършенството със спектакъла „Безвремие“ на дует „Авеню“. Концертът се състоя 14 години след излизането на последния албум на един от най-популярните дуети у нас. На сцената Заки и Боби от дует „Авеню“ ще изпълнят най-големите си хитове, но и няколко нови песни. Специално участие в „Безвремие“ ще вземат и Мария Илиева и Любо Киров.
 
Първата седмица на май ще започне с още по-добро настроение, благодарение на концерта на друг обичан дует – „Ритон“. На 3 май, от 19:30 часа зрителите на Bulgaria ON AIR ще се насладят на концерта им „Чакаме ви с любов“.
 
В Деня на Храбростта и на българската армия – 6 май, от 9 часа, политематичната телевизия ще излъчи документалния филм „Чудото“, посветен на един от най-добрите военни пилоти – Чудомир Топлодолски. През 1939 година Топлодолски е назначен за заместник-началник на Изтребителната школа за висш пилотаж, която е разположена на летище Карлово и е подчинена на командира на 6-и въздушен изтребителен полк. По време на Втората световна война, 6-и изтребителен полк получава нови бойни задачи, свързани най-вече с въздушната отбрана на столицата от нападенията на англо-американската авиация за далечно действие. Героят – летец е носител на два ордена „За храброст“, а във филма „Чудото“ зрителите ще видят спомените за великия летец на дъщеря му и внучка му.


Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град