новини детски

Начало | новини детски | „Моята среща със Земята от Космоса“ – забавен конкурс за приключенци с много изненади

„Моята среща със Земята от Космоса“ – забавен конкурс за приключенци с много изненади

Аз детето | 2017-10-05

„Моята среща със Земята от Космоса“ – забавен конкурс за приключенци с много изненади

От месец юли 2016 г. секция „Дистанционни изследвания и ГИС“, ИКИТ-БАН изпълнява проект Education in Earth Observation for Bulgarian Secondary Schools (EEOBSS, www.eeobss.space) по 1-ва тръжна процедура по програмата PECS на Европейската космическа агенция (ЕКА) за България. Една от основните цели на Проект EEOBSS е разработване на учебно помагало по наблюдение на Земята за българското средно училище. В рамките на проекта са планирани серия от популяризационни инициативи целящи запознаване на ръководители, учители, ученици, родители и широката общественост с наблюдението на Земята от Космоса.

На 02 ноември 2017 г., преди официалното откриване на ежегодната международна научна конференция „Космос, екология, сигурност“ 2017, в Мраморната зала на Руския културно-информационен център (РКИЦ) в гр. София ще се проведе Ден на отворени врати по проект EEOBSS. Ще бъдат връчени различни предметни награди и грамоти на ученици от 5-ти до 12-ти клас в Национален конкурс за детска рисунка, есе и стихотворение на тема „Моята среща със Земята от Космоса“.

Всеки ученик от 5-ти до 12-клас, който желае да участва, трябва да изпрати есе до 3600 знака или стихотворение на имейл: openday@eeobss.space. Организаторите са помислили и за тези, които обичат да рисуват – всеки ученик може да участва и с рисунка по същата тема. Пълните условия за участие можете да намерите на http://eeobss.space/bg/ден-на-отворени-врати

Проект EEOBSS е финансиран от Правителството на Република България по договор (4000117592/16/NL/NDe) сключен между ИКИТ-БАН и Европейската космическа агенция (ЕКА) в рамките на Плана за европейските коопериращи държави (PECS). Мненията, изразени в тази публикация, по никакъв начин не отразяват официалната позиция на ЕКА.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град