интересно

Начало | интересно | Моето село след 4 години

Моето село след 4 години

Дилян Стефанов, 10 г., с. Стража | 2008-04-11

Мечтая моето село Стража да се промени. И то колкото се може по-бързо. Моите мечти са много и различни, дали могат да се сбъднат за четири години? За два пъти по четири. Така ми се иска да стане веднага.

Представям си го още по-зелено с асфалтирани улици. Нощем осветени, а денем чисти и подредени. Съседите ни да изхвърлят боклука разделно в екологични кошове.

Самото село да се оживи. Да стане туристически център или да си има своя туристическа зона. Даже ще е хубаво язовирът да се почисти, уголеми и в него да се развъжда риба за свободен улов. Може да има и бунгала – малки еднакви дървени къщички за почивка събота и неделя, и през лятото.

Може над селото в Балкана да се построи детски лагер. Мама казва, че да ходиш на лагер е много интересно. В него можеш да изживееш истински приключения, но аз никога не съм ходил.

Децата ще бъдат доволни в гората край него да се построи и парк с интересни детски съоръжения за игри и препятствия. Децата ще се катерят по дърветата с въжени стълби. От дърво на дърво ще минават по греда. Ще се спускат по въже. Ще има дървени къщи по големите разклонени дървета и ще ги свързват въжени мостове.

Е, нека има и паркова зона за възрастни с много пейки, няма да ни пречат.

Всички деца много обичат животните. Защо горската служба не направи зоопарк или ферма, в която да ни учат как да се грижим за дивите и домашните животни. Как да се хранят и от какви грижи имат нужда. Да направят хранилки и къщички за птиците. Да ни учат как да познаваме билките и как да садим дръвчета.

Много обичам да карам колело. Аз и моите приятели бихме искали да има писта по колоездене и да си правим състезания, без да пречим на някого.

Би било хубаво в село Стража да има много деца и училището отново да работи. Да направят компютърна зала, където децата да се забавляват и да учат чужди езици. Ще има много състезания и конкурси. Да разширят игрището и там децата ще играят и зиме и лете. Учениците ще ходят в читалнята да си подготвят уроците, там също ще има компютри и най-различни енциклопедии.

Читалището ще получава всички нови книги, вестници и списания, за да има баба какво да чете.

Нашето село ще се хареса на всички – на тези, които живеят тук и на тези, които идват на гости.Коментари
1 коментар

Камелия , ,

Публикувано на 18.10.2008

хареса ми даже се прос1лзих ако всички така мислим ще е добре ,но...........

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град