новини детски

Начало | новини детски | Млад художник от Помощното училище в Плевен подреди първа самостоятелна изложба

Млад художник от Помощното училище в Плевен подреди първа самостоятелна изложба

Помощното училище, Плевен | 2009-03-18

Млад художник от Помощното училище в Плевен подреди първа самостоятелна изложба

Първа самостоятелна изложба “Боевете за Плевен” подреди Стефчо Стефанов в читалище “Христо Ботев” – Плевен. Тя е по идея на Милен Наков, директор на Помощното училище и Мария Венкова, секретар на читалището.
Културната проява е посветена на националния празник на България 3 март, а също така е част от културната програма “Освобождението на България през моите очи” на Помощното училище.
Инициативите на плевенското специално училище са част от Националната кампания за отбелязване на 100 години от Независимостта на България, която е под егидата на президента на България. Културните прояви получиха одобрение и подкрепа от посолство на Република България във Вашингтон.

Стефчо е ученик в Помощното училище и сподели, че любимият му учебен предмет е историята и всичко, с което се занимава е свързано с нея. Младият художник в края на миналата година получи специална награда в националния конкурс за рисунка “Бай Ганьо в Европа”, организиран от Музея на Бай Ганьо във Виена. Рисунката му “Бай Ганьо тръгнал към Европа” е притежание на единствения в света Музей на Бай Ганьо. В художествените прояви на Стефчо първи помощници са Мартинка Кирова, специален педагог и известния плевенски карикатурист Любомир Пъловски.

Посолството на България във САЩ подкрепи Помощно училище “П. Р. Славейков”
Плевенчанка ще представи България на световните зимни Спешъл Олимпикс игри
Клуб “Родолюбие“е отличен с награда във фотоконкурс за разделното събиране на опаковкиКоментари
2 коментара

Ива Добрева, 9 г.,

Публикувано на 22.03.2009

Супер!Браво на него!Браво!

nada nikolova, 66 г.,

Публикувано на 18.09.2013

risuvaneto e dar ot boga , da go sahraniava

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град