Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Минете под прикритие с нови любознателни приятели

Минете под прикритие с нови любознателни приятели

Аз детето | 2014-09-18

Минете под прикритие с нови любознателни приятели

Този октомври детският канал „JimJam“ минава под прикритие с нови любознателни приятели - детективи в премиерния сериал „Хип Хип Ура“ (Hip Hip Hurray).

Създателката на сериала Елжбйета Васик казва: “Моята цел е да направя децата по-чувствителни към всичко, което се случва около тях в природата. Отворете очите си! Вижте колко интересни неща се случват около нас! Защо листата променят цвета си от зелен на жълт? Защо слънцето залязва зад хоризонта? Какъв звук издава паунът? Всеки може да се превърне в лейтенант Коломбо, а разследването може да бъде увлекателно и забавно. Необходимо е само да се огледате наоколо и „обикновеният“ ден може да стане вълнуващ! Това може да породи у вас страст към природата.”

Главните герои на сериала са детективът хипопотам ХИП ХИП и неговият помощник - невестулката УРА. В края на всеки епизод, след като разрешат случая,двамата подскачат от радост, скандирайки имената си: ХИП-ХИП-УРА! Затова и детективската им агенция се казва така.Сериалът съдържа елементи на детективски разказ (има загадка за разрешаване), екшън филм (понякога дори трилър) и образователен филм. В крайна сметка, загадките, които двамата приятели трябва да разрешат,са свързани с растителния и животинския свят и показват природни явления.Така например, в първия епизод Хип-Хип разследва случая с една открадната дъга, като в края на епизода обяснява как се получава това красиво природно явление. В следващия епизод Хип-Хип разследва случая с тайнственото изчезване на една гъсеница, за която в крайна сметка се оказва, че се е превърнала в пеперуда… Филмът съдържа и известни комедийни, битови и романтични елементи. Разследванията се провеждат в обикновеното ежедневие, като главният герой Хип-Хип е влюбен в жирафката Роза. Тя е художничка и е третият главен герой в сериала. Чрез нея зрителите имат възможност да се вгледат в заобикалящия ги свят през очите на един художник.

Освен тримата главни герои, в града живеят много дружи животни.Те се държат като хора, но притежават характерните черти на своя животински вид. Сериалът показва една реалност, в която всички животински видове са еднакво значими. На стоножката се гледа толкова сериозно, колкото и на хипопотама. Филмът насърчава положителното отношение, толерантността и подкрепя придобиването на социални умения у малките зрители.

Анимационният проект на телевизионния сериал "ХипХип и Ура" беше отличен с награда на първия полско-италиански конкурс за сценарии за младата аудитория през 2006 година, взе участие в семинара по маркетинг EAVE, в телевизионния пазар за младежки продукции CINEKID TV в Амстердам, в MIP за младежи в Кан през 2010 и 2011 година и беше продаден на Аржентинската телевизия Paka-Paka.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град