покани

Начало | покани | Международен ден за информираност относно заекването

Международен ден за информираност относно заекването

Аз детето | 2005-10-22

“Как да реагираме спрямо хората, които заекват” е мотото на кампанията, предприета от Сдружение за инициативи по заекването (СИЗ), по случай 22 октомври – Международният ден за информираност относно заекването.

СИЗ издава специални брошури, в които е обяснено как хората, които заекват, очакват околните да се отнасят с тях, ако искат да им помогнат. Представители на СИЗ ще раздават брошурите в центъра на София и Стара Загора през деня.

“Дори доброжелателно настроените хора много често не знаят как да реагират при общуване с човек, който заеква. Започват да допълват изреченията ни, за да ни улеснят, без да подозират, че така ни притесняват още повече”, каза Атанас Михалев от управителния съвет на СИЗ.

Съвместно със Столичния куклен театър СИЗ предприема и друга инициатива. Билетите за представлението “Трите прасенца” от 16.30 ч. на 22 октомври ще бъдат по два лева за всички зрители по случай международния ден. Заедно с билетите си, те ще получават брошурата и кратка анкета, свързана със заекването. След приключването на представлението СИЗ ще направи томбола с попълнените анкети и късметлиите ще получат илюстрованата детска книжка “Аз заеквам” на Ирина Папанчева.

Вечерта членове на СИЗ от София и страната, говорни терапевти и партньори на организацията ще отпразнуват заедно деня в заведението “Before&After” и в съседния му клуб “Кабаре”. Всеки, който се чувства съпричастен към проблема, е добре дошъл. Заявки за участие се приемат на zaekvane@abv.bg

СИЗ използва повода и за да информира обществеността, че уеб сайтът му www.zaekvane-bg.com е с изцяло променена визия и структура.

Новият уеб сайт дава възможност за оценяване и коментиране на публикуваните статии и анкети, както и за оживени дискусии във форума. Той се обновява непрекъснато с преводни материали за заекването и за опита на хора, живеещи с този проблем, и с новини за мероприятията на СИЗ. Има и английска версия, върху която още се работи.

На 29 октомври председателката на СИЗ Ирина Папанчева ще представи белгийския късометражен филм “Да говориш” и книжката “Аз заеквам” в Бургас.

По случай 22 октомври в момента тече и международна онлайн конференция на адрес http://www.stutteringhomepage.comКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град