важните неща

Начало | важните неща | Материален подарък или нещо повече..

Материален подарък или нещо повече..

Деница Жекова | 2014-01-02

С настъпването на месец декември идва и подготовката за Коледните и Новогодишни празници. Малки и големи се вълнуват, едни много други – не чак толкова. Всеки чака мечтания подарък, някои чакат цяла година... Децата като малки искат много, много подаръци, които да получат. След време нещата се променят вече започваме да разсъждаваме по-зряло и разбираме, че не материалното е едно от най-важните неща. Но дори с порастването някои хора не могат да се променят, начина на мислене, маниери. Както и за децата от малки има и такива, които не желаят хиляди подаръци, а нещо ценно, не материално, а духовно. Деца без родители мечтаят за семейства, за малко любов по празниците и не само. А питате ли се, защо винаги в нашата държава се сещаме, че има деца без родители, изоставени, захвърлени, деца с болести – само по Коледа. Защо? Не можем ли да бъдем човечни през цялата година?

Хора, които са загубили някои истински важен човек искат просто да могат да се "докоснат" още веднъж. Други искат просто здраве, щастие, късмет и любов, разбира се. Но винаги ще съществува и онзи тип който иска материалното, а и до някъде е важно. Как да зарадваш малкия малчуган, който гледа как другите деца имат мечтаните подаръци. Когато си родител и сърцето ти се къса, че даваш всичко, а всъщност не много от материалното. Но много по-важно е моралното, ценното. За това искам да благодаря за всичко което имам семейство, истински приятели, за живота, който живея, за водата, която пия.... Защото знам, че някъде там има хора, които нямат и една четвърт от това, което аз имам.

Желание, това което бих си пожелала през идващата година е здраве, късмет, вече познатите клишета. Щастие за любимите ми хора, защото когато те са щастливи тогава и аз съм щастлива.

Весели празници.

Участва в конкурса "Моето желание към Дядо Коледа"



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град