новини детски

Начало | новини детски | Маратон по правопис

Маратон по правопис

Аз детето | 2010-06-20

На 20 юни ще се проведе първият маратон по правилно писане. Той е част от Националната кампания “Бъди грамотен”, в която основен партньор на Академика БГ е М-Тел. Проявата в неделя се организира със съдействието на Столична община.

На три пункта в София всеки желаещ ще може безплатно да провери доколко владее българския език. Няма ограничения за възраст, пол и професия. През тестовете могат да минат цели семейства, младежки групи и приятелски компании.

Местата са Орлов мост, НДК и Южният парк. От 10 до 18 часа в специално подготвени шатри учители по български език ще проверяват как се справят участниците. За всяка възрастова група е подготвен тест, съдържащ задачи по правопис и пунктуация. След попълването на теста проверяващите отчитат резултата. Награди получават само участниците, които са се представили без грешка.

„Звезден клас” от любими български изпълнители, обичани водещи на БГ Радио и популярни лица на „По света и у нас” също ще се включат в инициативата, като решат тест по правопис.

Това е първата проява на открито от кампанията “Бъди грамотен”. До момента инициативата е обхванала над 40 училища в цялата страна.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град