Кино Видео DVD TV

Начало | Кино Видео DVD TV | Мъпетите се събират отново в най-новия си филм

Мъпетите се събират отново в най-новия си филм

Аз детето | 2012-01-10

Мъпетите се събират отново в най-новия си филм

Докато са на почивка в Лос Анджелес, Уолтър, най-големият фен на Мъпетите в света, брат му Гари и Мери, приятелката на Гари от Смолтаун, САЩ, откриват зловредния план на нефтения магнат Текс Ричман да събори Мъпет Тиътър и да добива нефт, открит наскоро под любимото сборно място на Мъпетите.

С цел да организират "Най-голямото маратонско Мъпет шоу" и да съберат 10 милиона долара, необходими за спасяването на театъра, Уолтър, Мери и Гари помагат на Кърмит да събере отново Мъпетите, поели всеки по своя път: Фози е участник в музикална група "Мупети", която свири в едно казино в Рино; Мис Пиги е едрогабаритна модна редакторка във "Вог"; Животното е в клиника за справяне с гнева в Санта Барбара; Гонзо е авторитетен магнат водопроводчик.

"Мъпетите" на Дисни студио изобилства с тайни, знакови фигури и участия на истински и популярни звезди от света на музиката, киното, телевизията, модата и др. Премиерата му на голям екран е на 27 януари 2012 г.

Интересни факти:

  • Комикът Джейсън Сигъл от (телевизионния сериал "Как се запознах с майка ви" и "Прелъстен и изоставен") е изпълнител на главна роля, съсценарист и изпълнителен продуцент на "Мъпетите".
  • Като реверанс към традициите на Дисни във филма се появяват като себе си знаменитости като Мила Кунис, Доналд Глоувър, Лесли Фийст, Мики Руни, Алан Аркин, Роб Гордри, Дейв Грол, Кристен Шаал, Рики Жервес, Кати Грифин, Били Кристъл, Кен Жеонг, Сара Хайланд, Стърлинг Найт, Нийл Патрик Харис, Упи Голдбърг, Джеймс Карвил, Рико Родригес, Селена Гомес, Дани Трехо, Уанда Сайкс, Джъд Хърш, Джон Красински и Джим Парсънс.
  • "Мъпетите" на Дисни е режисиран от Джеймс Бобин, създател на комедийното шоу на HBO "Летящият конкорд", в което е и сценарист, режисьор и изпълнителен продуцент.
  • Кърмит получава звезда на Холивудската Алея на славата през 2002 г. Песента му "Връзка с дъгата" е номинирана за "Оскар".
  • Брет Маккензи, който е изпълнител, сценарист и композитор в комедийното шоу на HBO "Летящият конкорд" е музикален оформител на "Мъпетите" на Дисни, както и автор и продуцент на три оригинални песни, включващи началната и финалната, изпълнени с типичния за Мъпетите апломб.
  • Изминаха 12 години от последния игрален филм за голям екран с Мъпетите – "Мъпети от космоса", 1999 г.


Коментари
1 коментар

Ванеса Камбурова, 9 г.,

Публикувано на 19.11.2013

Аз много оби4ам МИСПЕГИ

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град