любими герои

Начало | любими герои | Малката-голяма фея Камбанка

Малката-голяма фея Камбанка

Аз детето | 2015-03-25

Малката-голяма фея Камбанка

Запознайте се с Камбанка! Новата фея, появила се от смеха на едно новородено бебе, прелита над суша и море, за да стигне до остров Никога и Долината на елфите - домът на феите. На това чудно място всяка фея притежава необикновена дарба. Ала Камбанка никак не е доволна от своята, колкото и забавно да е да измисляш изобретения и да поправяш разни неща. Тя мечтае да пътува заедно с феите на природните стихии до континента и да помага при смяната на сезоните, а не да прави, както тя самата казва "тъпото нещо, което там прави". Камбанка обаче не осъзнава колко значима и известна е всъщност. Тя е една от най-важните икони на най-известната компания "Дисни" и вече повече от половин век забавлява децата по света и ги води на невероятни интересни приключения. Тя не знае, че участва в книги, пиеси, филми и дори реклами и че е част от "Феите на Дисни" – една от най-добрите организации за феи по света. Още от 1954 година Камбанка участва в почти всички детски филмчета и обогатява прекрасния и цветен свят на всички феи по света.

Всички жители в Долината описват Камбанка, като много малка и мила фея, която е родена за велики подвизи, макар и да не го разбира. Тя е борбена и избухлива, но също и умна и много красива. Очите и са сини като красиво безоблачно небе, косата и толкова руса, сякаш в нея са вплетени слънчеви лъчи и винаги е с красив и стегнат кок, който много ѝ отива. Макар че, понякога доста ревнува другите феи заради силите им, Камбанка е много мила с тях и винаги помага. Макар и самата тя все още да не го осъзнава, Камбанка е една от най-големите помощнички и много важен герой и в приключенията на Питър Пан. Сещате се кой е той нали? Буйното малко момче, което никога не иска да порасне. Питър Пан, буйният фехтовач, прекарва безкрайното си детство приключенствайки на малкия остров Невърленд като водач на своята групичка, Изгубените момчета. Историята съдържа доста фантастични елементи, един от които е магическите сили на Питър, например силата да лети, а сред приятелите му има и фея на име Камбанка. В добавка, един крокодил е погълнал тиктакащия часовник на пиратския капитан Хук, най-злият враг на Питър. Но да се върнем на Камбанка.
Като всяка друга фея, малката руса красавица също може да лети, понякога носи своята магическа пръчица и произвежда вълшебен прах. Но не какъв да е прах, само благодарение на него другите феи могат да летят, а единствено Камбанка знае как се произвежда той. Това доказва, че тя е много опитна, надарена и талантлива, независимо какво говорят другите за нея или пък тя сама за себе си.



Но стига сме ви говорили общи приказки, какво ще кажете да ви разкажем за едно от нейните приключения, което лично тя иска да сподели с вас.
Една нощ в Лондон аз и Питър Пан посетихме дома на семейство Дарлинг. Там търсихме едно нещо, по-точно сянка, но няма да ви обяснявам за нея, сложно е. Та аз използвах част от прашеца си и намерихме сянката. Пустият му прашец обаче много светеше и случайно събудих Уенди, най-голямото дете на семейството. Още щом я видях разбрах, че тя е много увлечена по историите за моя приятел Питър. Трябва да призная отначало малко ревнувах, защото Питър е моя приятел, а пък той я хареса, но после се оказа, че Уенди е страхотно момиче...

Знаете ли, за да не ви отегчавам, ще ви кажа само да гледате филмите за мен, така по-добре ще видите историята, която искам да ви разкажа. И знаете ли, скоро излиза още един филм с мен, много съм горда, защото аз съм една от почти главните героини там, но съм сигурна, че приятелите ми от Az-deteto.bg скоро ще ви разкажат за него.
Е, приятели, до скоро, ще се видим скоро в кината.

Картинки: freeimages.com

Интересни неща и за други известни феи:
Желанието на една фея
На коя героиня от Уинкс приличате? – тест за момичета
"Камбанка и тайната на крилете" – приключение, което ще промени живота ви
Феята на сънищата

 



Коментари
8 коментара

Стела , 10 г.,

Публикувано на 26.03.2015

Много интересноо!!!

тина лазарова, 9 г.,

Публикувано на 26.04.2015

обичам тази фея тя е номер 1

тина лазарова, 9 г.,

Публикувано на 02.05.2015

аз съм камбанка тя е номер 1

тина лазарова, 9 г.,

Публикувано на 03.05.2015

малката - голяма фея камбанка е велика обичам я !

gabriela genova, 10 г.,

Публикувано на 23.05.2015

mnogo e iako

ivana ivanova, 9 г.,

Публикувано на 04.07.2015

тази фея е невероятна много я обичам искам да стана като нея

Ивайла Христова, 10 г.,

Публикувано на 23.06.2017

тази фея е невероятна много я обичам

Ивайла Христова, 11 г.,

Публикувано на 13.06.2018

Тя не се ли казваше Зън-Зън !?

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град