новини детски

Начало | новини детски | Конкурс за рисунка на диви божури събира участници от цялата страна

Конкурс за рисунка на диви божури събира участници от цялата страна

Аз детето | 2020-05-27

Конкурс за рисунка на диви божури събира участници от цялата страна

За втора поредна година се провежда националният конкурс за детска рисунка на тема „Дивите божури“, който този път е изцяло онлайн. Конкурсът е насочен към деца и ученици до 16 години от цяла България и има за цел да запознае малките творци с красивите диви божури и нуждата от тяхното опазване. Организира се от Детско творческо ателие към НЧ „Христо Ботев 1934“, гр. Божурище със съдействието на Асоциация на парковете в България и Българска фондация Биоразнообразие.

Всеки млад художник може да участва с до 2 рисунки, без ограничения в техника, размер на рисунката и материали. Децата са разделени в 3 възрастови групи (до 10 години; от 10 до 13 и от 13 до 16 години). Необходимо е рисунките да бъдат заснети в добро качество и изпратени на електронна поща konkurs_bojuri@abv.bg до 31.05.2020 (три имена, възраст, населено място и контакт за обратна връзка, художествена школа и ръководител (ако има такива).

Всички рисунки ще бъдат качени на фейсбук страницата на Детско творческо ателие и публиката ще може да избере своя фаворит. Независимо жури ще определи победители в трите категории, а резултатите ще бъдат обявени на 5 юни – Световният ден на околната среда. Освен това на 5 юни в 13.00 часа ще има онлайн дебат „Ще успеем ли да защитим дивите божури край Божурище?!“ с участието на Тома Белев от Асоциация на парковете в България, Десислава Гюрова, главен експерт по флората в дирекцията на ПП Витоша, Петко Цветков от БФБ, Бианка Маринова от гр. Божурище и д-р Десислава Алексова.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град