новини детски

Начало | новини детски | МОН има три готови варианта за старта на новата учебна година

МОН има три готови варианта за старта на новата учебна година

Аз детето | 2020-05-21

МОН има три готови варианта за старта на новата учебна година

Има три варианта за започването на новата учебна година и началото ѝ ще зависи от епидемичната ситуация, каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред журналисти, цитиран от БТА. Министърът беше попитан как ще започне новата учебна година от 15 септември – с електронно обучение, или с присъствени занятия, заради неясната епидемична обстановка през есента.

Ако ситуацията е нормална, учебната година ще започне присъствено, защото това е най-добрата форма на организация, обясни министър Вълчев. Ще бъдем готови обаче с още два варианта – единият вариант е за частично присъствено обучение, който обаче ще го приложим в краен случай, защото ползите и допълнителните резултати от него са спорни, а допълнителният риск е висок, отбеляза образователният министър.

Третият вариант е за обучение в електронна среда, както е в момента, но при по-добра организация, каза министър Красимир Вълчев. Този път ще имаме време да направим още по-добра организация, защото ще сме направили анализа. Като по-добра организация означава, тя да е по-добре съобразена с всички ученици, учители и седмични разписания, а по-голяма част от децата да учат синхронно, във виртуални класни стаи.

Платформите, които ще се ползват, да са най-добрите за ползване и да го няма това „времево некоординиране, което го имаше в началото, в част от училищата и в част от класовете, което с времето се изчисти“, коментира образователният министър. Така че имаме предпоставки, през следващата година, ако се наложи, ако има вторична вълна на коронавируса, да стартираме отново в електронна среда, каза министърът.

Той коментира темата за началото на новата учебна година, след като отговори на актуални въпроси на членовете на парламентарната образователна комисия.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град