За родители

Начало | За родители | Кога детето е готово за летен лагер?

Кога детето е готово за летен лагер?

Аз детето | 2023-08-16

Кога детето е готово за летен лагер?

Много родители са изправени пред предизвикателството да успеят да организират по правилен и подходящ за възрастта начин ваканцията на своите малчугани. Няма как да не сте чували за невероятния езиков лагер, който се организира в апартхотел „Лъки Банско“! Този лагер предлага не само развлечения сред природата, но и иновативен начин, чрез който вашето дете ще развие английския си език до по-високо ниво. Но как да сме сигурни, че нашето дете е готово за това приключение в планината. Лесно ще разберем, ако следваме няколко стъпки.

Стъпка едно – установяване интересите на подрастващия.

Езиков лагер – на пръв прочит малчуганът ще се дърпа, защото всяко дете свързва ваканцията с щури игри, забавления, или целодневно седене пред компютъра. Но в летния лагер забавлението върви ръка за ръка с обучението. Ако вашето дете има интерес да преоткрива света около себе си, да научава нови неща, да се впуска в нови познанства със свои връстници, то няма защо да не се впише в динамичната, а и полезна за здравето и ума среда на лагера.

След като вече сте успели да разбиете стереотипа за традиционните езикови лагери, идва моментът да се запитате доколко вашият малчуган е самостоятелен в ежедневието си. Още едно предизвикателство в забързаното ежедневие – битовизмите. Много често сме твърде заети и вместо да обясним на детето какво и как да направи, ние го правим сами, после идва чуденето защо детето чака наготово.

Ваканция, езиков лагер, „Лъки Банско“ - ето това е формулата, чрез която детето ще изгради самостоятелност, за която винаги сте мечтали. От обикновените хигиенни навици, до потребността да учи и да достига по-високо езиково ниво, всичко това е застъпено в иновативните програми на езиковия лагер.

Следващият въпрос, пред който се изправяме като родители, питащи се дали детето е готово да посети езиков лагер – как реагира то на нова среда? Адаптацията в нова среда е различна при всеки малчуган, ако детето е по-голямо, за него е удоволствие да остане вън от зоркия контрол на родителите, тук идва ред на професионалистите от лагера, но за тях след малко. Ако вашето дете се притеснява да остане само и досега не се е случвало, организаторите са помислили и за това – позволено е за по-малките дечица пребиваване с придружител.

Невероятно много са интересните преживявания, които са подсигурени за хлапетата, така че дори да има носталгия по дома, тя бързо ще бъде заменена от нарастващ интерес и желание за още дни в лагера.

Езиковият лагер е разположен в петзвездния комплекс „Лъки Банско“. Хотелът предлага прекрасни условия за пълноценна почивка и обучение на хлапетата. Програмата е изготвена съобразно световните стандарти в тази сфера. Образователните игри и методики са създадени от професионален екип от преподаватели, детски психолози и възпитатели. Това са хората, които поемат грижите за децата изцяло. Вашето спокойствие също е важно!

Игрите са начинът, по който децата опознават света около себе си, а в този езиков лагер играта е основният похват, чрез който протича обучението, опознаване на природата, опознаване на връстниците, а и на самите себе си. Ако детето ви обича игрите – да заповяда! Това е неговото място!

В езиковия лагер малчуганите могат да тичат сред природата, да карат колело, да вземат участие в колективни игри. Всяка активност спомага тяхното умствено и физическо развитие.

Ако хлапето ви има подчертан интерес към изкуствата – езиков лагер „Лъки кидс“ е за него! Различните артработилници развиват заложбите на децата и усъвършенстват уменията им. Дори детето ви да е притеснително, лагерната среда ще е полезна за него – подобна обстановка стимулира.

Последната стъпка от вашето проучване, но не и по важност – екипът, на чиито грижи оставяте вашето дете. Както вече споменахме, вашето спокойствие е важно, затова е добре да знаете какви специалисти ще се ангажират с вашия малчуган по време на престоя му. Важно е също така да се отбележи, че езиковият лагер разполага с предварително изготвен правилник, с който всеки родител се запознава и според който децата пребивават. Това подсигурява спокойствието на родителя, а детето се научава да спазва зададени норми и правила. Екипът се състои от млади, ерудирани професионалисти, които не само задават тон на обучението, но и следят за спазване на реда и безопасността на лагерниците.

Вече сте наясно! Детето ви не само е готово за езиков лагер в планината, даже вече е нетърпеливо да замине и да се впусне в това приключение. Екипът на лагери ви очаква!

Снимки: Лъки Кидс



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град