спорт

Начало | спорт | Как известните баскетболисти уцелват коша всеки път – споделяме тайната с вас

Как известните баскетболисти уцелват коша всеки път – споделяме тайната с вас

Аз детето | 2016-09-10

Как известните баскетболисти уцелват коша всеки път – споделяме тайната с вас

Баскетболът е един от най-популярните спортове в света и това не е случайност. Наред с футбола и волейбола, той е един от най-приятните, интересни и достъпни спортове. Освен това може да се играе и навсякъде – както навън през лятото, така и вътре през зимата. Във физкултурния салон в училище и дори вкъщи ако имате малко повече пространство и подходящия мини кош. Най-вълнуващия момент от една игра на баскетбол несъмнено е вкарването на кош. Всички погледи са вперени в топката, която ти си хвърлил и лети към коша: и тези на съотборниците ти, и тези на децата от чуждия отбор. Това е най-приятният момент от всички, още по-голям повод за гордост е ако успееш като истински професионалист да вкараш 10 или 15 пъти, без да пропуснеш нито веднъж. Това всъщност изобщо не опира до късмета: има си няколко тайни, които ние най-накрая открихме и бързаме да ги споделим с вас. Така че прочетете тайните стъпки за вкарване на най-точните кошове, които всички професионални баскетболисти прилагат.

Балансът е на първо място

Най-важната част от вкарването на точен кош е балансът. Лекото огъване на коленете навън и разкрачването на широчината на раменете ви е от ключово значение. Това е идеалната поза за баланс и съответно за точен кош. Ако се сещате да правите това при всеки изстрел, то точката за вашия отбор е гарантирана.

Лактите да са на 90 градуса

Ако искате обаче да сте идеално точни и вече имате баланса, има още няколко неща, които да направите, преди да хвърлите топката. Уверете се, че ръцете ви са високо вдигнати и лактите са огънати точно на 90 градуса, докато държите разбира се топката. Дръжте я с по-силната си ръка, а с другата просто я прикрепяйте – това осигурява идеалната точност за хвърлянето.

Дъга

Ще си кажете какво общо има дъгата с баскетбола? Има много общо. Когато имате баланс и ръцете ви са правилно разположени около топката, идва моментът и на самото хвърляне. Трябва така да хвърлите топката към коша, че тя да образува дъга докато лети натам. Това ще осигури най-точния и впечатляващ кош, както го правят истинските професионалисти.

Контрол на топката

Когато сте направили всичко друго е време и за стрелбата. Тайната на точния контрол е да обхванете топката с пръсти отдолу, колкото се може повече, тоест да ги държите по-далеч един от друг. След това докато я хвърляте, правите движение с китката отдолу нагоре, за да дадете на топката малко по-силен тласък и ако случайно тя докосне ръба на коша пак да влезе вътре, а не да падне извън него!

Изглежда трудно и все едно ще го правите цял час, но всъщност всички тези стъпки се изпълняват за секунди. Професионалистите съветват още да упражните само два-три пъти тези стъпки и ще сте свикнали да ги правите всеки път и дори няма да ви правят впечатление. Ще се сещате за тях само когато вкарате 15-ия си кош подред! Успех!

Снимка: pixabay.com

Вижте още:
Баскетбол у дома – възможно еКоментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град