зоокът

Начало | зоокът | Изненадващо: коала и вомбат стават най-добри приятелки в зоопарк в Австралия

Изненадващо: коала и вомбат стават най-добри приятелки в зоопарк в Австралия

Аз детето | 2020-07-07

Изненадващо: коала и вомбат стават най-добри приятелки в зоопарк в Австралия

Принудителната изолация по света остави много близки разделени, но в един австралийски зоопарк тя става причината за красиво ново приятелство. Коалата Елза и вомбатът Хоуп стават неразделни докато зоологическата градина Australian Reptile Park остава затворена заради пандемията. Двете животни проявяват интерес едно към друго веднага след като се запознават и сега вече са неразделни приятелки. Първата им среща се случва, когато служителите на парка преместват Хоуп при коалата докато почистват нейното обитание и те скоро стават близки приятелки.

„Елза и Хоуп често са виждани да общуват“, разказва говорител на парка пред Insider. „Гледачите се радват като виждат връзката помежду им и как се поздравяват всеки ден с търкане на носовете. Не им отне дълго време да станат най-добри приятелки“ Вомбатите и коалите са близки роднини, затова не е изненадващо, че двете животни са се сближили. Но това не е единственото общо между тях. „И Хоуп и Елза са имали труден старт в живота“, разказва Лиз Габриел, директор на парка. „Но и двете растат здрави и щастливи.“

И двата двуутробни бозайници са отгледани от служителите на парка, за да се подсигури оцеляването им. След раждането си Елза не може да бъде хранена от майка си, която страда от мастит – възпаление на млечните жлези. Затова Хейли Шът, служител на парка, я взема у дома, където я храни с по седем бутилки мляко на ден, докато коалата порасне достатъчно, за да се храни с евкалиптови листа.

Сега Елза вече е по-добре и споделя вниманието заедно с новата си приятелка. Видео на нежните моменти между двете животни е наскоро публикувано на Facebook страницата на парка и бързо достига почти 250 000 гледания към настоящия момент. „Елза е на малко повече от година и е чудесно преживяване да виждам как светът я обича толкова, колкото и аз“, обяснява Шът. „Хоуп е малко слънчице и просто знаехме, че двете ще се радват да се запознаят. Те двете създадоха много специално приятелство и нямам търпение да видя как ще разцъфти“.

Посетителите вече могат да видят на живо Елза и Хоуп след като паркът отвори отново врати. Шът се надява, че връзката между двете животни ще привлече внимание към голямата скорост на изчезване на видове, на която сме свидетели в момента. „Елза и Хоуп са чудесни посланици на австралийската природа, а тя има нужда от цялата помощ, която може да получи“, смята Шът. „Нашият символ – коалата, за съжаление преживява сериозен спад в броя на популациите, което се дължи донякъде и на сериозните пожари, които се случиха по-рано тази година.“Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град