зоокът

Начало | зоокът | Нова забавна интернет мода: да играеш морски шах с домашния любимец

Нова забавна интернет мода: да играеш морски шах с домашния любимец

Аз детето | 2020-06-11

Нова забавна интернет мода: да играеш морски шах с домашния любимец

Няма да ви обясняваме какво е морски шах, защото със сигурност сте запознати с тази стара игра. Най-вероятно дори не помните откъде точно я знаете, но едно е сигурно – познавате правилата и как трябва да направите редица от три кръга или три хикса, за да спечелите. Също така знаете, че тази игра е за двама. Всъщност трябва да ви признаем, че сме опитвали и сами, но определено не е забавно! Но какво можете да направите ако никой у дома не иска да изиграе няколко морски шаха с вас... Новата интернет мода ще ви подскаже – опитайте с домашния любимец.

Отначало и на нас ни се виждаше невъзможно и откачено, но след като видяхме няколко клипчета и опитахме сами се оказва, че всъщност се получава. Независимо дали имате куче, котка, папагал, заек, хамстер или костенурка... Получава се с всички тези животинки. Как точно ли? Много просто! Първо на голям лист начертайте поле разделено на 9 квадрата – три по три! После във всеки квадрат сложете от любимото лакомство на животинчето си. После не забравяйте да нагласите телефона да снима, защото е забавно и играта може да започне.

Пуснете домашния любимец и му позволете да хапне лакомство от някое квадратче, което си избере сам. Само внимавайте да не ги изяде всичките наведнъж. Там написвате хикс, после вие си избирате квадратче и махате лакомството от него, като в квадратчето напишете нула или кръг. Разбира се не го изяждайте – няма да ви е вкусно, можете да го запазите и да го дадете на животинчето после. След това отново е ред на любимеца, после ваш и така, докато запълните всички квадратчета.

Звучи забавно, нали? Защото е точно такова, опитайте и няма да съжалявате! Дори и вашият любимец да не е чак така послушен пак е забавно, опитайте!Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град