покани

Начало | покани | Истински струнен оркестър с концерт на открито с Вивалди, Чайковски и Пиацола на Витоша

Истински струнен оркестър с концерт на открито с Вивалди, Чайковски и Пиацола на Витоша

Аз детето | 2017-08-24

Истински струнен оркестър с концерт на открито с Вивалди, Чайковски и Пиацола на Витоша

На 27 август 2017 г. от 11 ч. за трета поредна година „Концерти на възглавници“ ще гостуват на Детски екостационар „Бели Брези“ сред величествената Витоша. Горски Концерт на възглавници е подготвен от струнен оркестър „Виртуози“ с концертмайстор виртуозния цигулар Санджар Сапаев и ще представи специална планинска програма. Тя включва едни от най-популярните и мелодични класически произведения като мистичната сюита „Пер Гинт“ от Едвард Григ, която напомня за атмосферата сред гората и музиката на животинския свят.

Най-популярното произведение на Антонио Вивалди – „Годишните времена“ – също ще бъде част от събитието. Концертът за цигулка „Лято“ ще прозвучи в майсторското изпълнение на солиста Ивайло Данаилов (цигулка). Музикантите от оркестър „Виртуози“ ще представят и още едно произведение с име „Лято“, но този път горещите ритми са композирани от огнения Астор Пиацола, който е най-известният класически майстор на аржентинското танго. Като солист тук ще се изяви магьосницата на цигулката – Яна Зеленогорска. Други акценти от програмата са „Лебедът“ из „Карнавал на животните“ от Камий Сен-Санс, както и части от балета „Лебедово езеро“ на Пьотр Илич Чайковски.

Новост в събитието е томболата на Образователен център Адванс, чрез която трима късметлии ще спечелят вълнуващи награди. Новите партньори на Концерти на възглавници от центъра ще осигурят и награда за млад талант от публиката, а именно „Приз за най-добър диригент“. По традиция ще бъде връчен медал за най-послушен родител, а след концерта малките зрители ще могат да се докоснат до всеки един от струнните инструменти, както и до изпълнителите. Събитието започва в 10 ч. с разнообразни работилници и представяния на интересни идеи и услуги за родители и деца. След концерта за гостите ще бъдат осигурени вкусни и здравословни предложения за обяд сред природата.

Детски екостационар „Бели брези“ се намира по пътя от кв. „Бояна“ към местността „Златни мостове“ на 1 км след разклона за Копитото. Билети за събитието се предлагат на www.pillows.bg, но само първите 200 места включват осигурени от организаторите възглавници. Препоръчителни аксесоари за Горски Концерт на възглавници са наличните у дома одеялца, шалтета, палатки и чадъри за слънце.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град