покани

Начало | покани | Безплатни уроци по снукър ви очакват в София, Пловдив, Кюстендил и Враца

Безплатни уроци по снукър ви очакват в София, Пловдив, Кюстендил и Враца

Аз детето | 2017-08-03

Безплатни уроци по снукър ви очакват в София, Пловдив, Кюстендил и Враца

Четири български града ще бъдат домакини на инициативата „Снукър на открито“, която ще даде възможност на деца и младежи да играят и тренират безплатно. Събитието ще се състои от 14 до 19 август в София, Пловдив, Кюстендил и Враца. Инициативата е част от кампанията „Избери снукъра“, която се организира от Българската снукър федерация по проект към националната програма за изпълнение на младежки дейности от Закона за хазарта с финансиране от спортното министерство. В четирите града ще се проведат информационно-обучителни сесии под формата на тренировки на открито и демонстрации на професионални играчи. За целта ще бъдат поставени снукър маси на открито, които ще бъдат позиционирани под шатри в центъра на всеки град.

Преди старта на инициативата ще има подробна информация за провеждането на тренировъчните занимания. Те ще бъдат водени от двама от най-добрите местни играчи – Георги Величков и Братислав Кръстев, който е единственият лицензиран треньор по снукър в България. По време на „Снукър на открито“ ще има и специално оборудван автобус с мултимедия и други аксесоари за кампанията, който да въведе младите фенове в атмосферата на спорта. В края на кампанията местните снукър клубове ще осигурят безплатен достъп до своите маси за всички участници.

"Целта е всички младежи да се запознаят със снукъра отблизо и да разберат къде и как да тренират или да играят снукър за удоволствие“, обясниха организаторите на пресконференция. Проектът „Избери снукъра“ ще включва още две инициативи освен „Снукър на открито“ – „Снукър на колела“ и „Уикенд на отворените врати“.

„Основната цел на проекта е промотиране на спорта като средство за превенция на рисково поведение на младите хора чрез спортни занимания за придобиване на умения за практикуване на снукър и приобщаването на младежите към ценностите на спорта“, заявиха от федерацията.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град