покани

Начало | покани | DroneUp предизвиква гравитацията с вертикално кино на главната в Пловдив!

DroneUp предизвиква гравитацията с вертикално кино на главната в Пловдив!

Аз детето | 2017-08-22

DroneUp предизвиква гравитацията с вертикално кино на главната в Пловдив!

Остават броени дни до фестивала DroneUp – вече сме нетърпеливи да видим какви предизвикателства са ни подготвили организаторите. Голямата изненада на фестивала тази година ще се проведе на 25 и 26 август паралелно с вечерните прожекции на главната улица в Пловдив, в близост до Римски стадион. За първи път не само в България, но и в света, DroneUp ще предостави възможността да се гледат филми от небето с поглед към небето. С помощта на 13 х 5-метров вертикален екран, гостите на фестивала ще могат да гледат дрон филмите под един уникален ъгъл. Думата „гости“ е точна, защото фестивалът ще създаде комфортна обстановка и добро настроение. Носете си одеяло за пикник и се настанете удобно на „истинска“ трева, а организаторите от DroneUp ще се погрижат за останалото.

Фестивалът DroneUp ще се проведе за втора поредна година в Пловдив от 25-ти до 27-ми август. Тази година бяха подадени близо 90 дрон филма, от които международно жури избра 34 финалиста за традиционните вечерни прожекции на Римски стадион. Ръчно изработените дървени DroneUp „Оскари“ ще попаднат в ръцете на общо 8 щастливци. По един победител ще бъде излъчен от всяка категория, а през 2017-а за първи път ще има по 1 награда на публиката за всяка от фестивалните вечери. Всеки глас е от значение – елате и изберете своя победител!

Финалистите тази година са от 22 държави, а в журито преобладава ирландското присъствие. Палитрата от дестинации става още по-голяма, ако се вземат предвид локациите, на които са снимани филмите. На всяка от фестивалните вечери ще бъдат показани филми по 3 от общо 6-те категории. Те са: Природа, Разказ и История, Пътуване, Градски, Екстремно и специалната категория за страната домакин – България. Между категориите ще има и музикални изпълнения на живо. Маritsa Brass ще открие мощно фестивала в петък, заедно с редица други интересни изпълнители. В събота за доброто настроение ще се погрижат музикантите от Ad-lib duo.

Вижте света от една различна гледна точка и усетете тръпката от най-спиращите дъха филми, снимани с дрон от цял свят. Мястото е известно – Римски стадион. В петък от 19.30 до 22.00 часа, а в събота от 20.00 до 23.00 часа. Освен вечерните прожекции на най-впечатляващите дрон филми, тази година фестивалът включва и дневна програма под формата на два дни посветени на дроновете. Съвместно с Мол Пловдив, фестивалът предоставя възможността на всеки сам да усети тръпката да лети с дрон. Вълнуващи преживявания очакват всички между 10.00-17.00 часа в събота и неделя на територията на Мол Пловдив. Посетителите ще могат да разгледат изложба на дронове, да видят двудневно търговско експо и ще имат възможността да се запишат за една от многото интерактивни работилници, посветени на небето.Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град